Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,220.59
ETH/USDT
3,568.90
BTC/USDT
70,802.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Salih Müslim'in abisi Kürtlere yönelik 'vaatler' için uyardı

Suriyeli tanınmış alimlerden Prof. Dr. Mustafa Müslim, büyük devletlerin Kürtleri tarih boyunca vaatlerle kandırıp yüzüstü bıraktıkları uyarısında bulundu.

Muhammet Kurşun  | 24.03.2017 - Güncelleme : 24.03.2017
Salih Müslim'in abisi Kürtlere yönelik 'vaatler' için uyardı

Ankara

ANKARA - Ramazan Toprak / Muhammet Kurşun

Suriyeli tanınmış alimlerden Prof. Dr. Mustafa Müslim, Suriye'de devam eden iç savaş, ülkenin kuzeyindeki gelişmeler ve PKK'nın Kürtler üzerinde kurmak istediği baskıya ilişkin AA'ya açıklamalarda bulundu.

Müslim, Kürtlerin tarihte birçok haksızlığa uğradığını ve halen birçok oyunla karşı karşıya olduklarını anlattı.

Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmelere değinen Müslim, şunları söyledi:

"Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Size kimlerin zulmettiğini çok iyi bilmelisiniz. Dostunuzu ve düşmanınızı iyi tanıyın. Kürtlere zulmedenler daima İslam ile alakası olmayan kafir güçler olmuştur. Allah'a iman etmeyen, İslam'a inanmayanlar Kürtlere zulmetmiştir. Peki neden? Çünkü Kürtlerin Müslüman insanlar oldukları öteden beri biliniyor. Kürtler inançlı bir millettir. Örf, adet, gelenek, görenek ve namusunu koruyan bir halktır. Sözlerinin eridirler. Gençleri saf ve temiz Müslümanlardır. O yüzden onlara yapılan zulüm kafirler tarafından olmuştur."

"Kürtler geçmiş hatalardan ders almalıdır"

Tarihte yaşananlardan ders çıkarılması gerektiğini dikkati çeken Müslim, "Kürtler aynı hatayı bugün de tekrarlamaktadır. Amerika onlara silah veriyor ve askeri eğitimden geçiriyor" dedi.

Müslim, şu uyarılarda bulundu:

"Sizinleyiz ve size bir devlet kuracağız diyorlar. Fakat Kürtlerin tarihten ders alması gerekiyor. Bugün tarih tekerrür ediyor. Gerçek dostlarınızı iyi tanıyın. Düşmanlarınız sizi kandırmasın. Düşmanın vaatlerine aldanmayın. Onlar sizi mızraklarının ucuna takıp amaçları doğrultusunda kullanmak istiyor. Hedefleri gerçekleşince de sizi yüzüstü bırakıp gideceklerdir."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.