Dolar
32.34
Euro
34.93
Altın
2,220.31
ETH/USDT
3,565.70
BTC/USDT
70,721.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

'Şam ve Daria'da çatışmaların durduğuna yönelik raporlar aldık'

BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura, "Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte Şam ve Daria'da çatışmaların durduğuna yönelik raporlar aldık" dedi.

27.02.2016 - Güncelleme : 27.02.2016
'Şam ve Daria'da çatışmaların durduğuna yönelik raporlar aldık' Fotoğraf: AA/Fatih Erel

CENEVRE 

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, "Suriye'de gece yarısından itibaren, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk dakikalarda ihlaller olsa da sonrasında Şam ve Daria'da çatışmaların durduğuna yönelik raporlar aldık" dedi.

New York'daki BM Güvenlik Konseyi toplantısı sonrasında Mistura, BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi.

"Suriye'de gece yarısından itibaren, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle birlikte ilk dakikalarda ihlaller olsa da sonrasında Şam ve Daria'da çatışmaların durduğuna yönelik raporlar aldık" ifadesini kullanan Mistura, şöyle devam etti:

"Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasında bazı geçici kesintiler olabilir. Burada önemli olan bu kesintilerin hızlı bir şekilde kontrol altına alınıp alınmayacağıdır. İşte bu test edilecek."

"Son çare askeri güç"

Suriye'de çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ihlal edilmesi durumunda son çare olarak askeri güç kullanılabileceğini ve bu müdahalenin orantılı şekilde olması gerektiğini ifade eden Mistura, "Ara verilen Suriye görüşmelerine ciddi bir sorun olmazsa 7 Mart Pazartesi günü devam etmeyi planlıyoruz. İlk tur görüşmeler 3 hafta sürecek ve sonrasında Suriyeli taraflarla durumu değerlendireceğiz" diye konuştu.

Mistura, Cenevre'de pazar günü Suriye çalışma grubunun yaşanan sorunları ve ülkede yürürlüğe giren çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının dün gece ve bu sabah nasıl uygulandığını değerlendirmek üzere bir araya geleceğini söyledi. 

Muhabir: Fatih Erel

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın