Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.09
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,658.00
BIST 100
9,007.67
Dünya, 15 Temmuz Darbe Girişimi

Saraybosna demokrasi nöbetine hazırlanıyor

Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'nın tarihi Başçarşı Meydanı'nda yarın akşam "Dik dur eğilme, Bosna Hersek seninle" sloganıyla demokrasi nöbeti tutulacak.

28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Saraybosna demokrasi nöbetine hazırlanıyor

SARAYBOSNA

Türk Bosna Hersek İş Adamları Derneğinin (TUBSİAD) girişiminde, ülkede faaliyet gösteren 17 sivil toplum kuruluşunun desteğiyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek, Türk hükümetine ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek amacıyla düzenlenecek etkinlik sabah namazına kadar sürecek.

TUBSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Bosna Hersek halkının Türkiye'deki darbe girişimini şiddetle kınadığı belirtilerek "Türkiye'nin birlik ve beraberliğini yok etmek isteyenler asla başarılı olmadı, olamayacak. Dün olduğu olduğu gibi bugün ve yarın da Türk halkı yapılan bu kötülüklere karşı dimdik ayakta kalacaktır." ifadelerine yer verildi.

Türkiye'de yapılmaya çalışılanın herkes tarafından iyi okunması gerektiğine işaret edilen açıklamada, "Türkiye'de milli iradeye karşı darbe girişiminde bulunuldu. Bunu göz önünde bulundurarak tavrınızı alın ve tepkinizi gösterin." denildi.

Saraybosna'da yaşayan Türk vatandaşlarının yanı sıra Bosnalıların da katılacağı demokrasi nöbetinde 18 sivil toplum kuruluşunun ortak bildirisi de okunacak.

Muhabir: Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.