Dünya, Ramazan 2017

Saraybosna'da 'Ramazan Kitap Festivali' başladı

Bosna Hersek'te bu yıl 6'ncısı düzenlenen Ramazan Kitap Festivali, 23 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

13.06.2017 - Güncelleme : 13.06.2017
Saraybosna'da 'Ramazan Kitap Festivali' başladı

Sarajevo

SARAYBOSNA

Bosna Hersek'te ramazan aylarının gelenekselleşmeye başlayan etkinliklerinden biri olan Ramazan Kitap Festivali, başkent Saraybosna'da başladı.

Bu yıl 6'ncısı düzenlenen festival, başkentteki Saraybosna Çocukları Meydanı'nda ziyarete açılırken ülke genelinden çok sayıda yayınevinin katıldığı etkinliğe vatandaşların ilgisi de yoğun oldu.

Festivalin organizatörlerinden Connectum Yayınevi Müdürü Ajet Arifi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'in ramazan ayında indirilmeye başlandığına işaret ederek "Amacımız ramazan ayı boyunca şehrimizi kültürel etkinliklerle buluşturmak." dedi.

Ramazan ayında yardım etmenin ve bağış yapmanın önemine işaret eden Arifi, festival kapsamında artık gelenekselleşen kitap bağışı kampanyasının, etkinliğin en önemli parçalarından olduğunu söyledi.

Arifi, festival kapsamında bağışlanan kitapların bu yıl, ülkenin orta kesimlerindeki Gornji Vakuf'taki şehir kütüphanesine gönderileceğini ifade etti.

Festival kapsamında, çocuklara özel büyük bir stant da kurulurken, buraya gelen küçük ziyaretçiler için boyama kitapları ve resim yapma imkanı da sunuluyor.

6. Ramazan Kitap Festivali, 23 Haziran'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Alma Çekovic,Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.