Dolar
32.32
Euro
34.94
Altın
2,203.52
ETH/USDT
3,586.10
BTC/USDT
70,945.00
BIST 100
9,061.59
Dünya

Sarraf'ın avukatları reddi hakim talebinde bulundu

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan Sarraf'ın avukatları mahkemeye reddi hakim talebinde bulundu.

Mustafa Keleş  | 31.08.2016 - Güncelleme : 31.08.2016
Sarraf'ın avukatları reddi hakim talebinde bulundu

New York

NEW YORK

ABD'nin İran'a uyguladığı yaptırımları delmek için komplo düzenlemek suçlamasıyla New York'ta tutuklu bulunan Rıza Sarraf'ın avukatları mahkemeye reddi hakim talebinde bulundu.

Mahkemeye sunulan dilekçede, davaya bakan Hakim Richard Berman'ın 2014 yılında İstanbul'da katıldığı bir konferansta Türk yargısı hakkında olumsuz eleştiriler yaptığı ve Sarraf'ın Türkiye'de yargılandığı davanın düşmesini buna örnek gösterdiği belirtildi.

Söz konusu konferansın sponsoru olan hukuk firmasının bir çok avukatının 15 Temmuz darbe girişiminin ardından tutuklandığı vurgulanan dilekçede, Hakim Berman'ın Sarraf hakkında daha dava görülmeden kanaat açıkladığının görüldüğü kaydedilerek reddi hakim talebinde bulunuldu.

Daha önce kefalet başvurusu reddedilen Sarraf'ın 6 Eylül'de tekrar mahkemeye çıkması bekleniyor. Bu duruşmada mahkeme, davanın düşmesi ya da yargılamaya devam edilmesi konusunda karar verecek.

Reddi hakim talebinin ne zaman değerlendirileceği konusunda ise bilgi verilmedi.

Muhabir: Mustafa Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın