Dünya

Somali'den Cibuti'ye giden uçakta patlama

Somali'den Cibuti'ye giden DAALLO havayollarına ait yolcu uçağında kalkıştan hemen sonra bir patlama meydana geldi. Uçaktaki 10 Türk yolcunun da sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

02.02.2016 - Güncelleme : 03.02.2016
Somali'den Cibuti'ye giden uçakta patlama

MOGADİŞU

Somali'den Cibuti'ye giden, Dubai merkezli DAALLO havayollarına ait yolcu uçağında kalkıştan hemen sonra bir patlama meydana geldi.

Patlamanın etkisiyle uçak pencerelerinden ikisinin kırıldığı, uçağın gövdesinde yırtık oluştuğu ve oksijen maskelerinin açıldığı bildirildi. Mogadişu hava limanına dönerek acil iniş yapan uçakta meydana gelen patlamada iki yolcunun da hafif yaralandığı belirtildi.

Somali İçişleri Bakanlığı yetkilileri, başkent Mogadişu'dan Cibuti'ye giden DAALLO havayollarına ait 3159 sefer sayılı uçakta meydana gelen patlamanın sebebinin araştırıldığını söyledi.

Mogadişu hava alanına iner inmez uçağa itfaiye tarafından müdahale edildiğini belirten yetkililer, olayın kesin sebebine ilişkin açıklama yapmak için henüz erken olduğunu kaydetti.

Yaralanan 2 yolcu tedavi altına alındı

Yetkililer, olayda yaralanan iki yolcunun Mogadişu'daki hastanede ayakta tedavi gördüğünü bildirdi.

Mürettebat ile birlikte 62 kişiyi taşıyan uçağın yolcularının bir kısmının bugün başka bir uçakla Cibuti'ye gönderileceği öğrenildi.

Uçakta 10 Türk yolcu bulunduğu aktarıldı. Türk yolculardan Mehmet Gümüşdağ, uçağın Mogadişu hava alanından bugün TSİ 15.00 sularında havalandığını, kalkıştan bir süre sonra patlama sesi duyduklarını ve yanık kokusu geldiğini anlattı. Gümüşdağ, yolcuların panik yapmaması için anons yapıldığını ve uçağın başarılı bir şekilde Mogadişi havalimanına inmesinin ardından kendilerinin uçaktan tahliye edildiğini söyledi.

Gümüşdağ, uçakta bulunan 10 Türk yolcunun da sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade etti.

Muhabir: Mehmet Kemal Firik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın