Dolar
32.39
Euro
35.18
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Sudan'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi

Sudan'da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluşları, başkent Hartum'da Hz. Muhammed'in doğum yıl dönümü dolayısıyla Mevlid-i Nebi programı düzenledi.

08.12.2017 - Güncelleme : 08.12.2017
Sudan'da Mevlid-i Nebi etkinliği düzenlendi Fotoğraf: AA/Abdullah Uluyurt

HARTUM

Sudan'da Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Hartum Kültür Merkezi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Mevlid-i Nebi etkinliğine, Türk ve Sudanlı yetkililerin yanı sıra çok sayıda misafir katıldı. 

Programda konuşan Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, "Buradaki birliğin ve beraberliğin herkese örnek olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu birlik daha da güçlenerek devam edecek. Biz burada iş adamlarımızla öğrencilerimizle Türkiye'yi temsil etmenin gururunu yaşıyoruz." dedi.

Sudan'da Türklerin yabancılık çekmediğini belirten Neziroğlu, Mevlid-i Nebi programı vesilesiyle Sudanlılarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydetti.

Program için Sudan'a gelen İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz da "Burası bizim için ikinci vatanımız konumundadır. Tarihten aldığımız kardeşlik bağı bugünlerde meyvesini veriyor." diye konuştu.
Yılmaz, konuşmasında Hz. Muhammed'in hayatından kesitler anlattı.

Programda, Türk Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Tasavvuf Musikisi Topluluğu ilahiler seslendirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.