Dolar
32.37
Euro
35.01
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.80
BTC/USDT
70,241.00
BIST 100
9,092.76
Dünya

'Suriye için artık elinizden geleni yapın'

Katar İnsani Yardım Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim, "Tüm dünya devletlerine sesleniyorum, Suriye için artık elinizden geleni yapın. Suriyelilere artık yardım etmenin zamanı geldi de geçiyor bile." dedi.

22.03.2017 - Güncelleme : 22.03.2017
'Suriye için artık elinizden geleni yapın'

GAZİANTEP

Katar İnsani Yardım Kuruluşu (RAF) Başkan Yardımcısı Muhammed Salah İbrahim, Suriye'deki siviller için tüm dünya ülkelerinin elinden geleni yapması gerektiğini belirterek, "Suriyelilere artık yardım etmenin zamanı geldi de geçiyor bile." dedi.

İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani'nin talimatıyla Suriye'ye yardım konusunda yeni bir anlaşma imzalandığını hatırlattı.

Bu kapsamda özellikle Halepli yardıma muhtaç insanlar için 285 milyon Katar riyalı değerinde yardım yapılacağını anlatan İbrahim, ilk etapta giyim ve barınma konularında yardımların öncelik kazandığını vurguladı.

Eğitim başta olmak üzere çeşitli çalışmalar da yapılacağını ifade eden İbrahim, projelerin tamamında Türkiye'nin de destekleriyle Katarlı 5 hayır kurumunun aktif görev alacağını aktardı.

Suriye genelinde olduğu gibi Halep özelinde de büyük insani dramların yaşandığına işaret eden İbrahim, şunları belirtti:

"Suriye'deki sorun ve mağdur insanların sıkıntıları birkaç devletin çözebileceği kadar küçük değil. O yüzden tüm dünya devletlerine sesleniyorum, Suriye için artık elinizden geleni yapın. Suriyelilere artık yardım etmenin zamanı geldi de geçiyor bile. Artık Suriye'deki insanları görmezden gelmeyin, onlara yardım edin. Onların günahı hepimizde. O yüzden herkesin elinden geldiğince yardım yapması gerekir."

Türkiye'nin Suriye konusundaki hassasiyetini takdirle karşıladıklarını söyleyen İbrahim, herkesin bu konuda örnek alması gereken nadir ülkelerden biri olduğunu kaydetti.

Muhabir: Kerem Kocalar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.