Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.40
BTC/USDT
70,808.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suriye istihbaratından Mısır'a üst düzey ziyaret

Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi Başkanı Memluk, Kahire'de Mısırlı mevkidaşı Fevzi ile bir araya geldi.

17.10.2016 - Güncelleme : 17.10.2016
Suriye istihbaratından Mısır'a üst düzey ziyaret

KAHİRE

Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi (Muhaberat) Başkanı Tümgeneral Ali el-Memluk'un Mısırlı mevkidaşı Tümgeneral Halid Fevzi ile "siyasi koordinasyon ve teröre karşı mücadelede iş birliği" konularını görüştüğü bildirildi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın haberine göre Mısır'ın daveti üzerine resmi ziyaret için bu ülkede bulunan Memluk, başkent Kahire'de Mısır İstihbarat Şefi Fevzi ve diğer güvenlik yetkilileriyle bir araya geldi.

Haberde, "Kahire ve Şam yönetimlerinin siyasi koordinasyon ve teröre karşı mücadelede iş birliği konularında anlaştığı" ifade edildi.

Mısırlı yetkililer ise söz konusu ziyarete ilişkin açıklama yapmadı.

Kahire Havalimanı'ndaki güvenlik kaynakları, dün gece, Suriye istihbaratından 6 kişilik üst düzey bir heyetin Mısır'a geldiğini belirtmişti.

Suudi Arabistan ile Mısır arasında gerginliğe neden olan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyindeki (BMGK) Halep oylamasından hemen sonra gerçekleşen ziyaret zamanlaması bakımından dikkati çekti. Mısır'ın geçen hafta BMGK'da Rusya'nın Halep ile ilgili karar tasarısına olumlu oy kullanması sonrasında Mısır ile Suudi Arabistan ilişkilerinde gerginlik yaşanmıştı.

Muhabir: Aydoğan Kalabalık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın