Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.50
BTC/USDT
69,937.00
BIST 100
9,095.20
Dünya

Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliyeler devam ediyor

Şam'ın doğusunda rejim kuşatmasındaki Berze Mahallesi'nden, sivil ve askeri muhaliflerden oluşan üçüncü konvoy İdlib'e vardı.

Adham Kako, Halit Süleyman  | 21.05.2017 - Güncelleme : 21.05.2017
Suriye'de kuşatma bölgelerinden tahliyeler devam ediyor

İdlib

İDLİB/ANKARA

Suriye'de başkent Şam'da Beşşar Esed rejiminin askeri kuşatmasındaki Berze Mahallesi'nden ayrılmak zorunda kalan sivil ve muhalifleri tahliye eden üçüncü konvoy İdlib'e ulaştı.

Esed rejimi ve askeri muhalefet arasında varılan uzlaşma gereği, muhaliflerin kontrolündeki Berze'den aralarında askeri muhaliflerin de yer aldığı en az bin 700 kişilik 3. tahliye konvoyu, İdlib kentine sabah saatlerinde giriş yaparak kalacakları geçici barınma merkezine yerleştirildi.

Saed Yardım Kurumu Suriye Ofisi Müdürü Fatih Avad, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Berze semtinden tahliye edilenleri geçici barınma merkezlerinde ağırladıklarını belirtti.

Avad, "İlk iki tahliye konvoyunda olduğu gibi Berze'den gelenleri barınma merkezlerimizde ağırlıyoruz. Aileler geçici olarak merkezlerimizde kalmaya devam ediyor. Bölgedeki diğer yardım kuruluşlarının yardımı ile aileler kalacakları kamplara veya evlere götürülüyor. Bazı aileler barınma merkezlerimizde bir hafta, bazıları da bir ay kalıyor." dedi.

Barınma merkezlerinde ailelere her türlü yardımı sağladıklarını dile getiren Avad, gelecek haftalarda yeni aileleri ağırlayacaklarını söyledi.

Berze'den 4. tahliye konvoyunun gelecek günlerde hareket etmesi bekleniyor.

Muhabir: Adham Kako,Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın