Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.50
BTC/USDT
70,160.00
BIST 100
9,110.44
Dünya

Suriye'de PYD karşıtı gösteri düzenlendi

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı'da PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, muhalif siyasileri tutuklamasına karşı gösteri düzenlendi.

25.06.2016 - Güncelleme : 25.06.2016
Suriye'de PYD karşıtı gösteri düzenlendi Fotoğraf: AA/Habat Ahmed

HASEKE

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke iline bağlı Kamışlı'da PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin, muhalif siyasileri tutuklamasına karşı gösteri düzenlendi.

Kürt Ulusal Konseyi'nin çağrısı üzerine bir araya gelen onlarca kişi, PYD hapishanelerindeki tutukluların serbest bırakılması ve siyasi muhaliflerin kaçırılmasına son verilmesi çağrısı yaptı.

Göstericiler ayrıca, gençlerin silah altına alınması ve terör örgütü DAEŞ'e karşı savaşa zorlanmaları başta olmak üzere PYD'nin aldığı tüm yasadışı ve "haksız" kararların iptal edilmesini talep etti.

Ulusal Konsey bünyesindeki Yekiti Partisi yetkililerinden Hasan Salih, gösteride yaptığı açıklamada, PYD'nin fiillerinin, sadece Esed rejimine hizmet eden menfur fiiller olduğunu söyledi.

PYD'nin demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmadığını belirten Salih, ulusal konseyin bu uygulamalara karşı sonuna kadar mücadele edeceğini kaydetti.

PYD'nin, kontrolü altındaki bölgelerde kendisine muhalif olan pek çok siyasetçiyi tutukladığı belirtiliyor. Bunlar arasında Yekiti Partisi yetkililerinden Enver Nasu ve Kürdistan Demokratik Partisi Abdurrahman Abu da yer alıyor.

Muhabir: Mohamad Misto,Gülşen Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın