Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,215.58
ETH/USDT
3,575.30
BTC/USDT
71,000.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Suriyelilere damak tatlarına uygun kumanya

Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki 5 bin Suriyeliye ramazan nedeniyle her gün kendi yemeklerinden oluşan kumanyalar dağıtılıyor

30.05.2017 - Güncelleme : 30.05.2017
Suriyelilere damak tatlarına uygun kumanya

HATAY 

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'a sığınan ve bir ramazanı daha vatanlarından ayrı geçiren Suriyelilere damak tatlarına uygun kumanyalar dağıtılıyor.

Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) ve çeşitli kuruluşlar aracılığıyla Kırıkhan ilçesindeki 5 bin Suriyeliye her gün iftarlık kumanya veriliyor.

Dernek tarafından yürütülen çalışmalarla hazırlanan kumanyalar, ilçede barınan Suriyeli ailelerin evlerine götürülüyor. Kumanyaların içerisinde Suriye'ye özgü yemek olan kepse pilavıyla ekmek, yoğurt ve tavuk bulunuyor.

HAYAD Başkanı Rahmi Vardı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın bereketini ay boyunca Suriyeli ailelerle paylaşacaklarını söyledi.

Yardım çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini belirten Vardı, "İlçemizde her gün düzenli olarak 5 bin Suriyeli kardeşimize iftarlık kumanya veriyoruz. Özellikle kendi damak tatları olan yemekleri tercih ediyoruz. Ekiplerimiz belirledikleri ailelerin evlerine kepse pilavıyla, ekmek, yoğurt ve tavukların bulunduğu kumanyaları teslim ediyorlar." dedi.

İhtiyaç halinde gıda kolilerinin de ailelere dağıtıldığını ifade eden Vardı, kumanyaların dağıtımında katkısı olan herkese teşekkür etti.

Muhabir: Hüseyin Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın