Dolar
32.47
Euro
35.10
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,572.90
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

TBMM Başkanı Kahraman: Bizim en büyük varlığımız insanımız, Türk adamının müteşebbis ruhu

TBMM Başkanı Kahraman, "Bizim en büyük varlığımız insanımız, Türk adamının müteşebbis ruhu. Büyük servet bu. Öyle petrole, şuna buna benzemez. Bizim petrolümüz, çok güzel bir insanımız olmasıdır. Nazar değmesin her yerde bunu görüyoruz." dedi.

23.06.2017 - Güncelleme : 23.06.2017
TBMM Başkanı Kahraman: Bizim en büyük varlığımız insanımız, Türk adamının müteşebbis ruhu Fotoğraf: AA / Talha Öztürk

TBMM

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bizim en büyük varlığımız insanımız, Türk adamının müteşebbis ruhu. Büyük servet bu. Öyle petrole, şuna buna benzemez. Bizim petrolümüz, çok güzel bir insanımız olmasıdır. Nazar değmesin her yerde bu gelişmeyi görüyoruz ve çok memnun oluyoruz." dedi.

Kahraman, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğini ziyaret ederek, buradaki Türk vatandaşlarıyla bir süre görüştü.

Son yıllarda Türkiye'nin dışa açılmaya başladığına işaret eden Kahraman, "Kapalı bir kutuyduk dışarı çıkmıyorduk. Sonra çıktık. Geç kaldık ama. Süratimizle bu aradaki kaybı kapatmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Kahraman, dışarıya açılımı ilk olarak eski cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın başlattığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Turgut bey yanında, uçağında iş adamlarını götürünce ayağa kalktılar. Vay Başbakan iş adamını dışarı götürüyor. Senin için götürüyor, gurbete götürüyor. Süleyman bey tenkit ederdi, içeri girmiyorsun diye. Sonra o oldu Cumhurbaşkanı. Bu sefer o içeri girmemeye başladı. Hükümetler elinden gelen gayreti gösterir. Bizim en büyük varlığımız insanımız, Türk adamının müteşebbis ruhu. Büyük servet bu. Öyle petrole, şuna buna benzemez. Bizim petrolümüz, çok güzel bir insanımız olmasıdır. Nazar değmesin her yerde bu gelişmeyi görüyoruz ve çok memnun oluyoruz."

Türkiye'nin her geçen gün büyüdüğüne ve güzel işlerin yapıldığına işaret eden Kahraman, "TİKA şimdi yatırım yapıyor biz 1 milyon dolar için Lüksemburg'a avuç açtık. Nereden nereye geldik. Güzel bir hadise bu. Hep beraber gayret edeceğiz." ifadesini kullandı. 

"Turizmde 2015 rakamlarına tekrar ulaştık"

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgin de TBMM Başkanı Kahraman'ı ağırlamaktan büyük onur duyduklarını söyledi.

Türkiye'den yapılan üst düzey ziyaretlerin vizyonlarına önemli katkı sağladığına işaret eden Bilgiç, bu ziyaretlerin Sırp makamlarıyla temaslarını da artırdığını dile getirdi.

Bilgiç, Sırbistan'da 416 Türk vatandaşının yaşadığını, ülkede Batı Avrupa ülkelerindeki gibi yoğun bir Türk nüfusunun bulunmadığını ifade etti. Bu nedenle buradaki Türk vatandaşlarının oy kullanamadığını aktaran Bilgiç, "İnşallah, en kısa sürede 500 sayısını geçeriz. Biz de artık bundan sonraki seçimlerde milli iradeye en azından oylarımızla katkıda bulunuruz." diye konuştu.

Tanju Bilgiç, Sırbistan ile ilişkilerin çok iyi olduğunu belirterek, hem Sırbistan hükümetinin hem de Sırbistan Cumhurbaşkanının Türkiye'ye olan ilgisinin gayet olumlu olduğunu, bunun da Sırbistan'da yatırım yapan Türk iş adamlarının sayısındaki artıştan görülebileceğini kaydetti.

Türkiye'den gelen turist sayısının da her geçen gün arttığına dikkati çeken Bilgiç, şunları kaydetti:

"100 bin rakamını yakalayacağız. 2016 yılında belli bir düşüş yaşamıştık. Buradan Türkiye'ye giden turistler açısından. Bu sene onu da kapatıyoruz. 2015 rakamlarına tekrar ulaştık. Bu da bizim açımızdan çok sevindirici."

Kahraman, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçiliğinde Sırbistan Boşnak Ulusal Azınlık Konseyi Başkanı ve Sancak Demokrat Eylem Partisi Başkanı Süleyman Ugljanin ve beraberindeki heyeti kabul etti.

TBMM Başkanı Kahraman, Aleksandar Vucic'in Sırbistan Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla Sırbistan Sarayı'nda düzenlenecek törene katılacak.

Muhabir: Atakan Çelik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın