Dolar
32.37
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,540.60
BTC/USDT
70,069.00
BIST 100
9,119.67
Dünya

'Tek hedefimiz, toprak bütünlüğü korunmuş bir Suriye'

ÖSO Sultan Murat Tümeni Komutanı İsa, "Bizim PYD gibi Suriye'yi parçalamak veya DAEŞ gibi millete zulmetmek gibi bir hedefimiz yok. Bunun için davamız haktır. Tek bir hedefimiz var, o da toprak bütünlüğü korunmuş, halkı özgür bir Suriye." dedi.

22.06.2017 - Güncelleme : 22.06.2017
'Tek hedefimiz, toprak bütünlüğü korunmuş bir Suriye'

GAZİANTEP - MEHMET AKİF PARLAK

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bünyesindeki Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa, tek hedeflerinin, toprak bütünlüğü korunmuş ve halkı özgür bir Suriye'ye kavuşmak olduğunu söyledi.

İsa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fırat Kalkanı Harekatı'nın bittiğini hatırlatarak, söz konusu operasyon ile tarih yazdıklarını, ÖSO güçlerinin kendilerine olan öz güvenin geri geldiğini ifade etti.

Bölgede bütün terör unsurlarına karşı savaşan tek varlığın ÖSO olduğunu vurgulayan İsa, "Bizler sadece Suriye halkı için savaşırız. Bizim PYD gibi Suriye'yi parçalamak veya DAEŞ gibi millete zulmetmek gibi bir hedefimiz yok. Bunun için davamız haktır. Tek bir hedefimiz var, o da toprak bütünlüğü korunmuş, halkı özgür bir Suriye." dedi.

Güç sahibi ülkelerin, bir terör örgütünün eliyle diğer terör örgütünü temizlenemeyeceğini anlaması gerektiğini aktaran Fehim İsa, şunları kaydetti:

"Tabii bildiğiniz gibi Rakka operasyonları başladı ama kafamızda çok soru işaretleri var. Amerika bütün uyarılara rağmen bu operasyonları PYD ile yapma kararı aldı. Şimdi bildiğiniz gibi operasyonlar devam ediyor. DAEŞ'in Humus'un doğusundaki Tedmur, el-Mara bölgesinden, Rakka'dan çekilişi orada soru işaretleri bırakıyor. Ne oluyor Rakka'da bilmiyoruz. Artık DAEŞ ile PYD arasında nasıl bir diyalog var, bunu şimdilik bilemiyoruz."

"Tahminimce Rakka'da operasyonlar daha kolay geçecek"

Sultan Murat Tümeni Komutanı İsa, Fırat Kalkanı Harekatı'nda en şiddetli çatışmaların Bab şehrinde yaşandığını anımsatarak, operasyonda şehit olanlara Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin hem bölgede hem de dünyada lider ve büyük bir ülke olduğunu aktaran İsa, daima güvendikleri Türk ordusunun gücünü Suriye'de bir kez daha tüm dünyaya gösterdiğini söyledi.

Bab ve Rakka operasyonlarını değerlendiren İsa, "Tabii Rakka operasyonu ile El Bab operasyonu arasındaki fark, hava şartlarıdır. Bizim zamanımızda Bab'da hava soğuktu ve gerçekten zor şartlar altında savaştık ama şimdi Rakka'da hava koşulları çok iyi, savaş için çok müsait. Tahminimce Rakka'da operasyonlar daha kolay geçecek." diye konuştu.

İsa, Suriye'nin huzuru için her operasyonda görev almaya hazır olduklarını belirterek, "İnşallah bu ümmetin, Suriye halkının çıkarını Türkiye ile el ele omuz omuza vererek götüreceğiz." dedi.

İsa, her fırsatta kendilerine destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkına yürekten teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.