Dolar
32.38
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,697.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Tiflis'te AB ile vize serbestisi sevinci

Gürcistan vatandaşlarının, Schengen bölgesine yapacakları seyahatlerde vize uygulamasının kalkması başkentte büyük coşkuyla kutlandı.

27.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
Tiflis'te AB ile vize serbestisi sevinci

TİFLİS

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te Avrupa Birliği (AB) ile vize serbestisi etkinlikler ve konserle kutlandı.

Gürcistan vatandaşlarının Schengen bölgesine yapacakları seyahatlerde 28 Mart'tan itibaren resmi olarak vizelerin kaldırılması nedeniyle Tiflis'in sembollerinden Tiflis Kulesi ve Barış Köprüsü AB bayrağının renkleriyle ışıklandırılırken, kentin meydanları ve ana caddeleri Gürcistan ve AB bayraklarıyla süslendi.

Tiflis'te iki gündür devam eden kutlama programları bu gece yerel sanatçıların Avrupa Meydanı'nda verdiği konserle sona erdi.

Gürcülerin Schengen bölgesinde vizesiz seyahatini kutlamak için ülke genelinde de benzer etkinlikler düzenlendi.

İlk vizesiz yolcular

Schengen bölgesine vizesiz gidecek ilk Gürcistan vatandaşları arasında Başbakan Giorgi Kvirikaşvili, Abhazya ve Güney Osetya'dan göç etmiş vatandaşlar ve öğrenciler olacak. Kvirikaşvili ile beraberindeki mülteciler ve öğrenciler 28 Mart sabaha karşı Tiflis'ten Atina'ya, Atina'dan Brüksel'e vizesiz seyahat edecek.

Muhabir: Davit Kachkachishvili

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın