Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

TİKA’dan Saraybosna Kantonu Televizyonuna destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Saraybosna Kantonu Televizyonuna (TVSA) HD yayına geçiş sürecine destek kapsamında teknik ekipman verdi.

Dildar Baykan  | 24.11.2017 - Güncelleme : 24.11.2017
TİKA’dan Saraybosna Kantonu Televizyonuna destek

Ankara

ANKARA

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, TİKA yetkilileri, Bosna Hersek’te medya kuruluşlarının teknik altyapısının güçlendirilmesine yönelik proje kapsamında TVSA'nın HD yayına geçiş sürecine destek olmak amacıyla temin edilen teknik ekipmanları TVSA yetkililerine teslim etti.

Temin edilen ekipmanlarla, tamamen dijital ve HD yayın yapan haber stüdyosunun kurulması süreci tamamlanmış oldu.

Saraybosna Kantonu kamu televizyonu konumundaki TVSA’nın analog yayından dijital yayına geçiş sürecine destek olmayı amaçlayan proje ile Kanal'ın Avrupa Yayın Birliği standartlarına uygun programlar yapabilmesine imkan sağlanacak.

TVSA Genel Müdürü Elvir Resiç, televizyonun teknolojik modernizasyona yönelik yapılanma sürecinde TİKA’nın kendilerinin sorunlarını gayet iyi anladığını ve yardıma yönelik etkili bir proje ortaklığı sergilediğini belirtti.

Söz konusu projenin ayrıca TİKA iş birliğinde yapılan ilk proje olmadığına dikkati çeken Resiç, “TİKA ve Türkiye’deki ortaklarıyla iyi iş birliğinin devam edilmesini ummaktayım.” ifadesini kullandı.

TİKA tarafından 2013'te de Una-Sana, Bosna-Pordinje, Tuzla ve TVSA'nın katılımıyla ülkenin geneline ve diasporada yaşayan Boşnaklara yayın yapacak BH Veza (Bosna- Hersek Bağı) isminde bir uydu kanalının teknik altyapısına yönelik teknik ekipman desteği yapılmıştı.

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın