Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,527.80
BTC/USDT
69,962.00
BIST 100
9,105.94
Dünya, TİKA'nın Gönüllü Elçileri Afrika'da

TİKA gönüllü elçileri Etiyopya'da

Öğrenciler, ülkedeki eğitim ve insani yardım çalışmaları hakkında çeşitli STK'lardan bilgi aldı.

22.08.2017 - Güncelleme : 05.09.2017
TİKA gönüllü elçileri Etiyopya'da Fotoğraf: AA / Tufan Aktaş

ADDİS ABABA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) gönüllü elçileri, Etiyopya'da çok sayıda sivil toplum kuruluşunu (STK) ziyaret etti.

TİKA'nın koordinasyonunda Türk Hava Yolları (THY), Anadolu Ajansı (AA) ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) iş birliğinde düzenlenen "2017 Afrika Tecrübe Paylaşım Programı" kapsamında Etiyopya'ya gelen 10 öğrenci, başkent Addis Ababa ve çevresindeki İyilik ve Kalkınma Derneği (CDA), Türkiye Mezunları Derneği ve MGIET İnsiyatifi gibi çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrenciler, ülkedeki eğitim ve insani yardım faaliyetlerine ilişkin yöneticilere sorular yöneltti.

Eğitim alanında çalışmalarda bulunan MGIET İnsiyatifi Genel Koordinatörü Cibril Osman, çok sayıda Türk kuruluşuyla iş birliği yaparak Türkiye'ye eğitim alması için öğrenci gönderdiklerini, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), Yunus Emre Enstitüsü ve TİKA gibi kurumlarla ortak çalıştıklarını anlattı.

Osman, Etiyopya'nın Harar bölgesinde bir kültür merkezi açılmasını istediklerini belirterek, üniversitelerde Türkçe eğitimi verilmesi için de çalışmalarda bulunduklarını belirtti.

Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Nasreddin Hocale de Türkiye'de elde etmiş oldukları tecrübeyi ülkeye kazandırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Türkiye'de okumasaydık böyle bir dernek kuramazdık. Türkiye'de okumuş olmamızdan olsa gerek sadece kendimize değil insanlara da faydalı olmak adına çalışıyoruz." dedi. 

Muhabir: Tufan Aktaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın