Dünya

TİKA’nın Kosova'daki Tarımsal Kalkınma Programı meyvelerini veriyor

TİKA Priştine Koordinatörü Ceran, "Tarımsal Kalkınma Programı kapsamında Mitroviça, Vıçıtırın ve Priştine’de süt ürünlerinin desteklenmesi ile süt üreticilerine destek veriyoruz." dedi.

07.12.2017 - Güncelleme : 07.12.2017
TİKA’nın Kosova'daki Tarımsal Kalkınma Programı meyvelerini veriyor

Kosova

PRİZREN-Sibel Vezaj

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) nisan ayında Kosova'da tarım ile uğraşan köylülere sunduğu destek meyvelerini vermeye başladı.

Ülkenin güneybatısındaki Prizren kentine bağlı Reçana bölgesinde yaşayan 100 aileye nisan ayında birer gebe düve ve bir ay yetecek yem desteğinde bulunan TİKA yetkilileri, ailelerin çalışmalarını yakından izleme ve değerlendirme imkanı buldu.

TİKA Priştine Koordinatörü Hasan Burak Ceran, AA muhabirine Tarımsal Kalkınma Programı ve ülkede tarım ile ilgili yaptıkları diğer çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Son yıllarda bölgede hayvancılıkla ilgilenen aile sayısının düşmesi nedeniyle hayvancılık sektörünün zayıfladığına dikkati çeken Ceran, projenin bölgedeki hayvan sayısının arttırılması, kaliteli et ve süt üretiminin yapılabilmesi ile aile ekonomilerinin desteklenmesi amacıyla yürütüldüğünü dile getirdi.

Halihazırda aile işletmelerinde 89 düve ve 71 buzağı olduğunu söyleyen Ceran, projede gerçekleşen başarı oranının yüzde 80 olduğunu vurguladı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın