Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.30
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Toronto’da çirkin saldırı

Kanada’nın Toronto kentinde halka ücretsiz Kur’an-ı Kerim ve İslam’a dair bilgilendirici yayınlar dağıtan bir Müslümanın tezgahındaki eserlere idrar döküldü.

02.03.2017 - Güncelleme : 03.03.2017
Toronto’da çirkin saldırı

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentindeki tarihi St.Lawrence Çarşısı’nda, halka yıllardır ücretsiz İngilizce Kur’an-ı Kerim meali ve İslam dini hakkında bilgilendirici yayınlar dağıtan Quazi İslam, tezgahlarına arkadan yaklaşan bir kişinin, kendilerinin ve dini eserlerin üzerine idrar dökerek kaçtığı şikayeti ile polise başvurdu. 

Polise yaptığı şikayette, ‘kitapların ve benim üzerimde pis bir koku oldu. Kur’an-ı Kerimler, dini eserler ve elbiselerimin üzerine idrar serpilmişti. Eve gidip üzerimi değiştim ama eserlerimiz kirlendi. Polis soruşturma başlattı ama bunun bir nefret saldırısı olduğuna dair daha fazla delile ihtiyaçları olduğunu söylediler’’ dedi.

'Amacımız doğru bilgilendirme'

Bu hizmeti, arkadaşı Gerges Hamad ile birlikte, hiçbir cami ya da derneğe bağlı olmadan yaptıklarını ifade eden Quazi İslam, "amacımız, İslam’a dair yanlış anlaşılmaların önüne geçmek. Toplumun, İslam ile Hıristiyanlık veya Yahudilik arasındaki farkı görmesini sağlamak. Amacımız insanları inançlarını değiştirmeye ikna etmek değil. İnsanların İslam konusunda doğru bilgilendirilmesi. Sorun yaratmak için orada değiliz" diye konuştu.

'Korkuyoruz'

Açık alanda hizmet verdiklerini söyleyen Quazi İslam, arkadan yaklaşan failin geri gelebileceğinden ve daha şiddetli bir şey olabileceğinden korktuklarını belirtti. Gerges Hamad da, "Hayatımızdan gerçekten korkuyoruz ve Quebec'te olanlardan sonra daha şiddetli bir saldırı ile karşı karşıya kalabiliriz. Bu yüzden polise rapor ettik" dedi.

Muhabir: Seyit Aydoğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın