Dünya

Trump: Düşük faiz oranı kamu borcunu düzenlemek için gerekli

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin aday adayı iş adamı Donald Trump, ABD ekonomisiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

Övünç Kutlu  | 05.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Trump: Düşük faiz oranı kamu borcunu düzenlemek için gerekli

New York

NEW YORK

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçilerin aday adayı iş adamı Donald Trump, ABD ekonomisiyle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu.

Trump, ABD'nin CNBC kanalında düzenlenen bir programda, 8 Kasım'da yapılacak 58. başkanlık seçimlerinden galip çıkması durumunda ekonomiyle ilgili yapacağı değişiklikleri anlattı.

ABD'de düşük faiz oranının, ülkenin toplam 19 trilyon dolar üzerindeki kamu borcunu düzenlemek için gerekli olduğunu savunan Trump, "Şu anda faiz oranları çok düşük. Bu oran 2, 3 veya 4 puan artarsa ne olur? Elimizde bir ülke kalmaz" dedi.

Trump, kendini "borç kralı" olarak tanımladığını söyleyerek, ABD'nin yüksek olan uzun vadeli kamu borcunun yeniden finanse edilmesi gerektiğini vurguladı ve bu süreci "çok kırılgan" olarak tanımladı.

"Yellen'i görevden alacağım"

Faiz oranlarını düşük tutan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen gibi kendisinin de düşük faiz oranını tercih ettiğini belirten Trump, buna rağmen, Yellen'in Cumhuriyetçi Parti'den olmaması nedeniyle, 2018'de hizmet süresi dolunca kendisini büyük ihtimalle görevden alacağını duyurdu.

Trump, ayrıca, başkan seçilmesi durumunda, ABD'nin diğer ülkelerle olan ticaret anlaşmalarını yeniden müzakere edeceğini dile getirerek, Çin'in ulusal para birimini sıklıkla değiştirmesinin ABD ticaretini olumsuz etkilediğine dikkati çekti. 

ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık reformu "Obamacare"i "büyük felaket" olarak tanımlayan Trump, Beyaz Saray'a seçilmesi durumunda bu reformu değiştireceğini veya yürürlükten kaldıracağını belirtti.

Muhabir: Övünç Kutlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.