Dolar
32.38
Euro
34.99
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,529.40
BTC/USDT
69,636.00
BIST 100
9,093.83
Dünya

Trump'a oy veren tabanı ilk yıl performansından memnun

ABD Başkanı Trump'ın seçilmesinde önemli rol oynayan Güney eyaletlerindeki Beyaz Amerikalı seçmenlerin önemli bir bölümü, tüm tartışmalara rağmen oy verdikleri Başkan'ın ilk yılki performansından genel anlamda memnun durumda.

19.01.2018 - Güncelleme : 19.01.2018
Trump'a oy veren tabanı ilk yıl performansından memnun (ABD'nin Mississippi Eyaleti'ndeki Jackson'da bir otelde bulunan Dennis Schulze ve Norma Jean Wales, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Schulze, Trump'ın kamuoyunda görünenden daha fazla desteğe sahip olduğuna inandığını söyledi.) Fotoğraf: AA/Samuel Corum

WASHINGTON - HAKAN ÇOPUR

ABD içinde ve dışında Başkan Donald Trump'ın ilk yılı büyük tartışmalara sahne olurken, Trump'a oy veren Güney eyaletlerindeki seçmenlerin önemli bir bölümünün Cumhuriyetçi Başkan'ın birinci yılından memnun oldukları görülüyor.

Beyaz Saray'daki ilk yılını tamamlayan Trump'ın iç ve dış politika karnesi tartışılmaya devam ederken, Trump'a en yoğun desteği veren Güney eyaletlerine giden AA muhabiri, Beyaz Amerikalıların nabzını tuttu.

Teksas'ın Dallas kentinden başlayarak Georgia'nın Atlanta kentine kadar birçok kentte özellikle Cumhuriyetçi seçmenlere mikrofon uzatan AA muhabiri, insanların nelerden memnun olup hangi konularda seslerini yükselttiğini derledi.

ABD'nin Alabama Eyaleti'ndeki Wetumpka kasabasında tıraş olduğu sırada açıklamalarda bulunan George Hopsson

Güneyde destek sürüyor

Kendisine söz verilen Beyaz Amerikalı ve muhafazakar Hıristiyan seçmenlerin önemli bir bölümü, ABD Başkanı'nın "ana akım liberal medya" ile olan kavgasında Trump'ın safında yer aldıklarını vurguladı.

Trump'ın "yalan haber" sözleriyle tepki gösterdiği medyanın "dürüst olmadığını" iddia eden muhafazakarlar, bu medya kuruluşlarının Trump'ın performansını kötü göstermek için de çaba gösterdiklerini savundu.

Alabamalı bir kitapçı ile Metodist Kilisesinde görev yapan bir kişi, Trump'ın özellikle Twitter kullanımıyla ilgili bazı endişelerini dile getirirken, George Hopsson adlı Alabamalı ise "Bazen ağzını fazla kullanıyor ama yine de onu seviyorum. Kendisi zengin bir adam ve seçimlere katılmak zorunda değildi. Ama katıldı. Şu ana kadar kendisinden memnunum." değerlendirmesini yaptı.

ABD'nin Tennessee Eyaleti'nin Memphis kentinde bir marketin otoparkında bulunan aracın tamponunda, ABD Devlet Başkanı Donal Trump seçimlerinden kalma propaganda etiketleri yer alıyor

Dışarıdan gelerek seçimi kazanmasına övgü

Trump'ın Cumhuriyetçi Parti dışından gelerek seçimleri kazanmasından hoşnut olduklarını kaydeden birçok kişi de böyle bir kişiye en azından bir dönem şans verilmesi gerektiğini savunuyor.

Tennessee eyaletinden Dennis Schulze, Trump'ın kamuoyunda görünenden daha fazla desteğe sahip olduğuna inandığını söylerken, onun özellikle "verdiği sözleri yerine getirmek için çaba göstermesini" takdir ettiğini belirtti.

Aynı bölgede yaşayan bir başka Cumhuriyetçi seçmen ise "Trump'ın vergi reformu konusundaki çabasına Cumhuriyetçilerin çoğunluğundaki Kongrenin daha fazla destek olmasını beklediğini" ifade etti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın