Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,196.09
ETH/USDT
3,579.30
BTC/USDT
70,658.00
BIST 100
9,007.67
Dünya

Tunus'ta Ulusal Birlik Hükümeti'ne güvenoyu

Nida Tunus Partisi'nden Yusuf Şahid'in kurduğu Ulusal Birlik Hükümeti, parlamentodan güvenoyu aldı.

27.08.2016 - Güncelleme : 27.08.2016
Tunus'ta Ulusal Birlik Hükümeti'ne güvenoyu

TUNU

Nida Tunus Partisi'nden Yusuf Şahid'in kurduğu Ulusal Birlik Hükümeti, parlamentodan güvenoyu aldı.

Tunus'un 217 üyeye sahip parlamentosunda gün boyu devam eden oturumun ardından yapılan oylamaya 194 milletvekili katıldı. Ulusal Birlik Hükümeti için 167 milletvekili "evet", 22 milletvekili "hayır" oyu kullandı, 5 milletvekili ise çekimser kaldı.

Ulusal Birlik Hükümeti'nin, gelecek hafta başında Habib es-Sıyd hükümetinden görevi devralması bekleniyor.

Ülkede bugüne kadar göreve gelen en genç başbakan olacak 41 yaşındaki Yusuf Şahid, tarım alanında doktora yaptı. Habib es-Sıyd hükümetinde Yerel İdareler ve Çevre Bakanı olan Şahid'in, ayrıca çevre ve doğal kaynaklar alanlarında uzmanlıkları bulunuyor.

Yusuf Şahid'in kurduğu 26 bakanlı kabinenin üyeleri şöyle:

"Adalet Bakanı Gazi Ceribi, Savunma Bakanı Ferhat Harşani, İçişleri Bakanı Hadi Mecdub, Dışişleri Bakanı Humeys Cihinavi, Din İşleri Bakanı Abdulcelil bin Salim, Maliye Bakanı Lemya Zeribi, Kalkınma, Yatırım ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Fadıl Abdulkafi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ziyad Azari, Yerel İdareler ve Çevre Bakanı Riyad Muahhar, Eğitim Bakanı Naci Cellul, Yükseköğrenim ve Bilimsel Araştırmalar Bakanı Selim Halbus, Enerji ve Madencilik Bakanı Hale Şeyh Ruhu, Tarım ve Su Kaynakları Bakanı Semir Bittayib, İskan ve Toprak Düzenleme Bakanı Muhammed Salih Arfavi, Sağlık Bakanı Semira Mari, Sosyal İşler Bakanı Muhammed Tarabulsi, İş İstihdamı ve Meslek Edindirme Bakanı İmad Hammami, Turizm ve Geleneksel Sanatlar Bakanı Selma Lumi, İletişim Teknolojileri ve Dijital Ekonomi Bakanı Enver Maruf, Kültür Bakanı Muhammed Zeynelabidin, Ulaştırma Bakanı Enis Gadira, Gençlik ve Spor Bakanı Magdulin Şarni, Kadın ve Aile Bakanı Nezihe Abidi, Devlet Memurluğu ve Yönetişim Bakanı Ubeyd Briki, Anayasal Kurumlar, Sivil Toplum ve İnsan Hakları İlişkileri Bakanı Mehdi bin Garbiyye, Parlamentoyla İlişkiler Bakanı İyad Dehmani."

Başbakan Şahid'den dayanışma çağrısı

Parlamentodaki oturumda, kurduğu kabineye ve hükümet programına yöneltilen eleştirilere yanıt veren Başbakan Şahid, kamu mallarını satmaya ya da anayasayı değiştirmeye niyetli olmadıklarını söyledi.

Başını çektiği hükümette, İslamcı, liberal, sol ve çeşitli kesimlerden olmak üzere ülkedeki siyasi yelpazenin her tarafından temsilciler olduğuna dikkati çeken Şahid, "Böyle bir hükümeti idare etmek gerçekten zor. Bundan dolayı herkesin birbiriyle dayanışma halinde olması gerekiyor." dedi.

Muhabir: Hamdi Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.