Dolar
32.52
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.80
BTC/USDT
70,689.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Türk masalları Lübnan'da tanıtıldı

Türk kültürünün bir parçası olan Anadolu masallarının tüm dünyaya tanıtılması için Beyrut Büyükelçisi Erciyes'in himayesinde Lübnan'da çocuklar için Türk masal atölyesi etkinliği düzenlendi.

02.08.2017 - Güncelleme : 02.08.2017
Türk masalları Lübnan'da tanıtıldı

BEYRUT

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü'nde çocuklara yönelik "Türk masal atölyesi" etkinliği düzenlendi.

Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Çağatay Erciyes'in himayesinde Beyrut Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) çocuklar için düzenlenen Türk masal atölyesi etkinliğine, Türkiye'den hikaye ve masal anlatıcısı eğitmen Didem Köktaş katıldı.

Resim çizme, oyun oynama, şarkı söyleme ve çocukların kendilerini ifade edecekleri aktivitelerin de yer aldığı etkinlik, 8-10 yaş ve 11-14 yaş grubu çocuklar için ayrı saatlerde gerçekleşti.

Etkinliğin başlangıcında konuşan Köktaş, kültürel ve evrensel değerlerin çocuklara aktarımında masalların çok önemli bir yerinin olduğunu söyledi.

AA muhabirine konuşan Beyrut YEE Müdürü Feyzullah Bahçi de bu etkinlik sayesinde Türk kültürünün bir parçası olan Anadolu masallarının tüm dünyaya tanıtıldığını belirtti.

Çocuklara yönelik kültürel tanıtımın en iyi masal ve oyunlarla yapıldığını vurgulayan Bahçi, Beyrut Yunus Emre Enstitüsü olarak ileriki dönemlerde de bu tarz etkinliklere yer vereceklerini dile getirdi.

Muhabir: Muhammed Ali Akman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın