Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,553.10
BTC/USDT
70,355.00
BIST 100
9,130.93
Dünya

Türkiye terörle mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatılacak

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, "Türkiye, hem içeride hem dışarıda terörle mücadele veriyor. İçeride FETÖ ve dışarıda DEAŞ ile verilen mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacağız." dedi.

27.02.2017 - Güncelleme : 27.02.2017
Türkiye terörle mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatılacak

SARAYBOSNA

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türkiye'nin içeride FETÖ ve dışarıda DEAŞ ile verdiği mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacaklarını söyledi.

"Türk Demokrasi Tarihi ve Darbeler" konulu konferansa katılmak üzere Bosna Hersek'e gelen Topçu, başkent Saraybosna'daki temasları kapsamında, Bosna Hersek Bakanlar Kurulu Başkanı Denis Zvizdic, Bosna Hersek Federasyonu Başbakanı Fadil Novalic ve Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç ile görüştü.

Topçu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yürüttüğü terörle mücadeleye dikkati çekerek, "Türkiye, hem içeride hem dışarıda terörle mücadele veriyor. İçeride FETÖ ve dışarıda DEAŞ ile verilen mücadeleyi Bosna Hersek'te anlatacağız." ifadesini kullandı.

Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliği için referanduma gitme kararı aldığını anımsatan Topçu, 16 Nisan'da yapılacak referanduma ilişkin, Bosna Hersek'te yaşayan Türk vatandaşlarıyla da görüş alışverişinde bulunmak istediğini bildirdi.

Saraybosna ziyareti kapsamında Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç'in Kovaçi Şehitliği'deki kabrini ve yakınındaki Osmanlı mezarlığını ziyaret eden Topçu, tarihi Başçarşı'da esnafla sohbet etti.

Topçu, Saraybosna'da yarın düzenlenecek "Türk Demokrasi Tarihi ve Darbeler" konulu konferansa katılacak.

Muhabir: Lejla Bıogradlıja

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın