Dolar
32.34
Euro
34.87
Altın
2,220.88
ETH/USDT
3,563.50
BTC/USDT
70,641.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Türkiye'den Somali'ye sağlık yardımı

Sağlık Bakanı Demircan, Somali Sağlık Bakanı Fawziye Nur ile görüşmesinde "Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Somalili kardeşlerimize sağlık hizmeti sunuyor." dedi.

07.12.2017 - Güncelleme : 08.12.2017
Türkiye'den Somali'ye sağlık yardımı

CİDDE

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Somalili kardeşlerimize sağlık hizmeti sunuyor. Bununla birlikte koruyucu sağlık hizmetleri konusunda da destek vermeye hazırız." dedi.

Demircan, İslam İşbirliği Teşkilatı 6. Sağlık Bakanları Konferansı için geldiği Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde, Somali Sağlık Bakanı Fawziye Nur ile görüştü.

Görüşmede, Somali Sağlık Bakanı Nur, başkent Mogadişu'da meydana gelen terör saldırısının ardından Türkiye'nin verdiği destek dolayısıyla Sağlık Bakanı Demircan'a teşekkür etti.

Saldırının hemen ardından başkent Mogadişu'ya giderek incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Demircan'ın da kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Bakan Nur, "Somali'ye gelmeniz bizleri ayrıca gururlandırdı. Ülkem adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sizlere ve Türk halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Somali halkı bu iyiliği ve desteğini hiçbir zaman unutmayacaktır." dedi.

Bakan Demircan, Türkiye'ye getirilen yaralılarının büyük bölümünün tedavilerinin tamamlandığını ve Somali'ye döndüklerini ifade ederek, "Türkiye, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Somalili kardeşlerimize sağlık hizmeti sunuyor. Bununla birlikte koruyucu sağlık hizmetleri konusunda da destek vermeye hazırız." diye konuştu.

Bakan Demircan'ın sözlerine karşılık Bakan Nur, bu alanda desteğe ihtiyaçları olduğunu, özelikle aşılama oranının yüzde 30'un altında bulunduğunu, salgın hastalık riskinin de yüksek olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı Demircan, bu konuda bir program oluşturup destek verebileceklerini, ayrıca bu çalışmanın ülkenin iç barışına da katkı sağlayabileceğini söyledi. Sadece sağlık alanında değil diğer alanlarda da Somali'ye destek vermeye hazır olduklarını belirten Demircan, Somali'nin kendi ayakları üzerinde kalkıp kendi geleceğini inşa etmesini istediklerini vurguladı.

Başkent Mogadişu'da 300 kişinin hayatını kaybettiği 14 Ekim'de düzenlenen terör saldırısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, saldırıda yaralanan 34 kişi refakatçileriyle askeri uçakla Ankara'ya getirilerek tedavi altına alınmıştı.

Muhabir: Duygu Yener

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın