Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,211.47
ETH/USDT
3,591.00
BTC/USDT
70,769.00
BIST 100
8,995.35
Dünya

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu yeni binasına taşındı

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu, yeni müstakil binasında hizmet vermeye başladı.

27.03.2017 - Güncelleme : 28.03.2017
Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu yeni binasına taşındı Fotoğraf: AA/Barış Seçkin

ROMA

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu, yeni müstakil binasında hizmet vermeye başladı.

Türkiye'nin, Avrupa'daki en eski misyonlarından olan Milano Başkonsolosluğu, devlet arşivindeki belgelere göre 1924’ten beri temsil edildiği İtalya’nın moda, finans ve sanayi kenti Milano’da yeni hizmet binasını kullanıma açtı.

İtalya’daki faaliyetlerini, ekonomik kriz sebebiyle sonlandıran bir Alman yatırım bankasından 2013 sonunda satın alınan Milano Başkonsolosluğu'nun Canova Caddesi'ndeki yeni kançılarya ve ikametgah binası, yenileme çalışmalarının bu ay başında tamamlanmasını takiben bugün devreye alındı.

Yeni müstakil binanın devreye girmesiyle Türkiye, Milano’da hizmet binası ve ikametgah binası için ayrı ayrı ödediği kiralardan da kurtularak, bütçede tasarruf etmiş oldu.

Milano Başkonsolosu Hami Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen hafta sonunda hummalı çalışmalarıyla taşınmayı tamamladıklarını, ufak-tefek aksaklıklar dışında her şeyin yolunda gittiğini söyledi.

Yeni binanın vatandaşlar tarafından çok beğenildiğini aktaran Aksoy, "Bugün 70 civarında vatandaşımız geldi. Onlar da son derece memnunlar. Çok beğendiler. Hepsi hayırlı olsun dileklerini iletti. Bundan sonra buradayız. Artık bu güzel binada vatandaşlarımıza layık oldukları en iyi koşullarda hizmet vermeye başladık. Ben diğer başkonsoloslukları da gördüm. Milano’nun en güzel başkonsolosluğu oldu." diye konuştu.

Başkonsolos Aksoy, Türkiye’nin uzunca bir süredir temsil edildiği Milano’da kendi yerine geçerek hizmet binası ve ikametgah için kira ödemekten kurtulduğunu da ifade ederek, "İlk defa kendi mülkümüze geçmiş oluyoruz. Böylece devlet kaynaklarında da büyük bir tasarruf yapmış oluyoruz." dedi.

Hami Aksoy, bundan sonra önlerinde Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi halk oylamasının İtalya’da 7-8-9 Nisan’da yapılacak oy verme işleminin olduğunu belirtti ve buna yönelik hazırlıklara hız vereceklerini kaydetti.

Başkonsolos Aksoy, yeni hizmet binaları için resmi açılışlarını ise gelecek aylarda bir devlet büyüğünün katılımıyla yapacaklarını sözlerine ekledi.

Tadilat çalışmalarının ardından Türk kültüründen izler taşıyan bir kimlik kazanan 2 bin metrekarelik yeni hizmet binası, Milano’nun gözde semtlerinden biri olan Parco Sempione’de, Cadorna tren ve metro istasyonlarına yürüyüşle 10 dakikalık mesafede bulunuyor.

Muhabir: Barış Seçkin

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın