Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.90
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Ukrayna’dan Ümerov kararına tepki

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov’a Rus mahkemesi tarafından hapis cezası verilmesine tepki gösterdi.

27.09.2017 - Güncelleme : 27.09.2017
Ukrayna’dan Ümerov kararına tepki

Kiev

KİEV

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ortaklarına Kırım’da Ukrayna vatandaşlarına karşı zulme son vermesi için Rusya'ya baskı yapma çağrısında bulundu. 

Poroşenko, “İlmi Ümerov’a karşı utanç verici bir karar. Moskova, Sovyet baskı makinesinin en kötü yöntemlerini halkın kahramanına uyguladı.” ifadelerini kullandı.

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov da yaptığı açıklamada, Rus mahkemesinin kararının Ümerov’u ölüme götüreceğini söyledi.

Çubarov, kararın, işgalci Rus yönetiminin Kırım Tatar halkına karşı yaptığı baskının kanıtı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Aslında işgalci Rus mahkemesi, İlmi Ümerov’u ölüme mahkum etti. İlerleyen parkinson hastalığı, hipertansiyon ve diyabeti olan bir insanı hapse atmak, onu temel tıbbi yardım ve yakınlarının yardımından mahrum etmekten başka bir şey değildir.”

KTMM Başkan Yardımcısı İlmi Ümerov, “Rusya’nın toprak bütünlüğünü bozmaya yönelik çağrılar ve eylemlerde bulunmak” suçlamasıyla Akmescit'te yargılandığı Rus mahkemesi tarafından 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Muhabir: Ali Cura

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın