Dünya

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Rusya’nın sivilleri bombalamasını görmezden gelemeyiz

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Suriye’de Halep şehrinde ya da Ukrayna’da Donbas bölgesinde Rusya’nın sivil hedefleri bombalamasını görmezden gelmeye hakkımız yok." dedi.

19.09.2016 - Güncelleme : 20.09.2016
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko: Rusya’nın sivilleri bombalamasını görmezden gelemeyiz

KİEV

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Rusya’nın Halep’te ve Donbas’ta sivil hedefleri bombalamasını dünyanın görmezden gelmeye hakkı olmadığını söyledi.

Devlet Başkanlığı internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Poroşenko, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda, Mülteci ve Göçmenler Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, dünyanın pek çok yerindeki "dış saldırganlık ve devlet destekli terörizmin" insanlığın düşmanı olduğunu belirtti.

Poroşenko, “Silahlı Rus saldırganlığı yaklaşık 1,8 milyon Ukraynalıyı ülke içinde yeni ev bulmaya zorladı. Bu yüzden Ukrayna, yerinden edilmiş nüfus oranına en çok sahip ülkeler arasında ilk onda yer almaktadır.” ifadelerini kullandı.

Mülteci ve göçmen sorununda temel nedenlerin, özellikle de uluslararası hukukun ihlali ve dış saldırganlığın ortadan kaldırılmaması halinde uluslararası toplumun çabalarının faydasız olacağını kaydeden Poroşenko, “Suriye’de Halep şehrinde ya da Ukrayna’da Donbas bölgesinde Rusya’nın sivil hedefleri bombalamasını görmezden gelmeye hakkımız yok. Konu sadece insani ilkelerle ilgili değil.” şeklinde konuştu.

Ukrayna’ya zor döneminde yardım eden yönetimlere desteklerinden dolayı teşekkür eden Poroşenko, “Biz sürekli tepki durumunda olamayız. Bize kesin ve sürdürülebilir bir çözüm gerekiyor. Özellikle Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırganlığını durdurmamız gerekiyor.” dedi.

Muhabir: Ali Cura


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın