Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,208.88
ETH/USDT
3,564.10
BTC/USDT
70,415.00
BIST 100
9,052.46
Dünya

Ürdün Senato Başkanı Fayiz:Türkiye örneğinden olumlu manada istifade edebiliriz

Ürdün'de eski başbakan ve parlamentonun ikinci kanadı olan Senato Başkanı Faysal el-Fayiz, din ve devlet ilişkisinde Türkiye tecrübesinden yaralanabileceklerini söyledi.

Laith Joneidi, Zeynep Hilal Karyağdı  | 11.11.2017 - Güncelleme : 11.11.2017
Ürdün Senato Başkanı Fayiz:Türkiye örneğinden olumlu manada istifade edebiliriz

Amman

AMMAN - Leys el Cundi

Ürdün'de eski başbakan ve parlamentonun ikinci kanadı olan Senato Başkanı Faysal el-Fayiz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Arap Baharı'nın başlangıç sürecinde Suriye, Yemen, Libya ve Mısır'da talepler daha fazla özgürlük ve demokrasi üzerineydi. Ancak bölgesel ve uluslararası güçlerin bu ülkelere müdahil olması iç savaşlar çıkmasına neden oldu." dedi. 

Şu an ise iç savaş yaşanan bölge ülkeleri için en önemli konunun, topraklarında birlik ve güvenin sağlanması olduğunu belirten Fayiz, "Eğer ortada yeni bir Sykes-Picot anlaşması olursa bununla mücadele etmemiz gerek. Çünkü bu durum diğer devletleri de etkileyecektir." diye konuştu.

Türkiye ile ilişkiler 

Ürdün-Türkiye ilişkilerine değinen Fayiz, "Ürdün ve Türkiye ilişkileri güçlü. İlişkiler Ürdün Kralı 1. Abdullah zamanına dayanıyor ve günümüze kadar geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos ayında yaptığı Ürdün ziyareti verimliydi. Kral 2. Abdullah'la yaklaşık bir buçuk saat görüştüler. Görüşlerinde yakınlaşma vardı. Türkiye daima Ortadoğu'da güvenliğin tesisinde ve terörle mücadeledeki çabalarından dolayı Kral Abdullah'a teşekkür ediyor." dedi.

Türkiye'nin rolünün de son derece önemli olduğunu belirten Fayiz, "Türkiye, siyasi ve iktisadi olarak güçlü bir ülke. Bölgede büyük rol oynuyor. Türkiye'nin de diğer ülkeler gibi bazı çıkarları var. Biz kardeş ülke olarak Türkiye'den sadece herkese aynı mesafede durmasını talep ediyoruz." diye konuştu.

Fayiz, din ve devlet ilişkisinde Türkiye tecrübesinden yaralanabileceklerini söyleyerek, "Türkiye örneğini benimseyelim demiyorum ama bundan olumlu manada istifade edebiliriz." ifadelerine yer verdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın