Dolar
32.38
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
69,861.00
BIST 100
9,086.69
Dünya

Vietnam'da binlerce mahkuma af

Vietnam'da, aralarında ulusal güvenliği tehditle ilgili bir suçtan hükümlü bir kişinin de bulunduğu 4 binden fazla mahkuma af çıkarıldığı bildirildi.

Dildar Baykan  | 30.11.2016 - Güncelleme : 30.11.2016
Vietnam'da binlerce mahkuma af

Ankara

HANOI 

Vietnam Devlet Başkanlığı Ofisinden Giang Son, düzenlediği basın toplantısında, Devlet Başkanı Tran Dai Quang tarafından imzalanan iki kararname kapsamında 4 bin 384 mahkumun af edildiğini açıkladı.

Son, açıklamasında "Af kararı, partimizin ve Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti'nin hoşgörü politikasını, ayrıca milletimizin insancıl yönünü bir kere daha gözler önüne sermektedir." ifadesini kullandı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Ha Kim Ngoc ise dokuzu Çinli, üçü Laoslu, biri Güney Koreli ve biri Avustralyalı olmak üzere 14 yabancı uyruklu mahkumun da serbest bırakılacağını bildirdi.

Emniyet yetkilisi Nguyen Van Thanh, af edilen mahkumların perşembe gününden itibaren salıverileceğini, serbest bırakılacak mahkumlar arasında ulusal güvenliği tehditle ilgili bir suçtan mahkum bulunan Bui Xuan Kim'in de bulunduğunu ifade etti.

Kim, Vietnamlıların komşu ülke Kamboçya'ya kaçmasına organize etmekten 5 yıl hapis cezasına çarptırılmış, cezasının 3 yılını tamamlamıştı.

Uluslararası insan hakları grupları, ABD hükümeti ve bazı batılı hükümetler Vietnam yönetimine, siyasi mahkumları salıvermesi çağrısı yapıyor. Hanoi hükümeti ise, sadece yasalara karşı gelenlerin tutuklandığını savunuyor.

Muhabir: Dildar Baykan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın