Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,521.20
BTC/USDT
69,934.00
BIST 100
9,143.71
Dünya

Yazar Akif Emre için Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
Yazar Akif Emre için Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılındı Fotoğraf: AA/Emre Baştuğ

SARAYBOSNA

 Kalp krizi sonucu dün hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre için Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da gıyabi cenaze namazı kılındı.

Saraybosna'daki Gazi Hüsrev Bey Camisi'nde ikindi namazını müteakiben kılınan gıyabi cenaze namazına, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç'un yanı sıra Türkler ve Boşnaklar da katıldı.

Gıyabi cenaze namazında hazır bulunan gazeteci-yazar Ahmet Tezcan, yaptığı açıklamada, Akif Emre'nin Türk medyası, gazetecilik, ilim, edebiyat ve sanat hayatında önemli yere sahip bir insan olduğunu söyledi.

"Hayatı boyunca kalemiyle, kelamıyla elif gibi dosdoğru oldu"

Herkesin merhum Emre ile ilgili "hayatı boyunca kalemiyle, kelamıyla elif gibi dosdoğru olduğu" konusunda ortak kanaate sahip olduğunu ifade eden Tezcan, Akif Emre'nin hayatı boyunca kalem ve kelamın hakkını eylemiyle verdiğini, bunlar arasındaki dengeyi en iyi kuranlardan biri olduğunu belirtti.

Tezcan, "Akif Emre, herkesin bir şekilde siyasi ya da ekonomik olarak bir kenara savrulduğu medya dünyasında, adamlığı ve doğruluğuyla en zor zamanlarda bile doğru şeyleri, duygularını karıştırarak değil bir insana, Müslümana yakışır bir tevazu ve zerafetle vermeyi bildi. O, bütün İslam dünyasının dertlerini dert edindi." diye konuştu.

"Bosna Hersek davasının başta gelen savunucularından oldu"

Merhum Akif Emre'nin, Bosna Hersek davasının başta gelen savunucularından olduğunu hatırlatan Tezcan, "Onların dertlerini her an duyurdu. Bosna Hersek davasının lideri ve İslam dünyasının mümtaz bir evladı olan Aliya İzetbegovic'i insanlar Türkiye'de daha çok Akif Emre'nin yazıları ile tanıdılar." ifadelerini kullandı.

Tezcan, Akif Emre'nin "şehidi" olmak isteyip de "şahidi" olarak kaldığı Saraybosna'da bugün ona veda etmenin hem çok ağır bir acı, aynı zamanda da başları doğrultan bir şey olduğunu vurgulayarak, "Güle güle, diyoruz Akif Emre'ye. İnşallah onun gibi, elif gibi dimdik, dosdoğru duran adamlar çoğalsın istiyoruz." şeklinde konuştu.

Muhabir: Emre Baştuğ

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.