Dünya

'Yemen müzakereleri karmaşık ve uzun sürecek'

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed, "Yemen müzakereleri karmaşık ve uzun sürecek." dedi.

24.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
'Yemen müzakereleri karmaşık ve uzun sürecek'

SANA

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed, Yemen müzakerelerinin karmaşık olduğunu ve uzun süreceğini belirtti.

Şeyh Ahmed'in Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Yemen barış müzakerelerinin karmaşık olduğu ve uzun süreceği ifade edilerek, genellikle barış müzakerelerinin bu şekilde olduğu kaydedildi.

BM Özel Temsilcisi, müzakerelerdeki her gecikme, gerileme veya katılım eksikliğinin, Yemenlilerin beklediği çözümü geciktireceğini belirtti.

Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden ortak heyetin başkanı Muhammed Abdusselam, yaptığı televizyon konuşmasında, 6 gün aranın ardından dün gerçekleşen ilk görüşmenin protokol görüşmesi olduğunu ve siyasi hiçbir konunun tartışılmadığını söyledi.

Husilerin silah bırakmasından sorumlu olacak emniyet komitesinin, kendilerinin de bir parçası olmayı talep ettikleri yeni hükümetin gözetiminde bulunmasını isteyen Abdusselam, emniyet komitesinde Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden subayların yer almasında bir sakınca görmediklerini kaydetti.

Muhabir: Zekeriya el-Kemali-Ayşe Sümeyra Aydoğdu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.