Dünya

'Yemen'de insani durum daha da kötüleşti'

BM Yemen İnsani Yardım Koordinatörü McGoldrick," Ülkedeki insani durum daha da kötüleşti. Masum insanlar, kadınlar ve çocuklar zarar gördü." dedi.

20.08.2016 - Güncelleme : 20.08.2016
'Yemen'de insani durum daha da kötüleşti'

Yemen

SANA

Birleşmiş Milletler Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, son haftalarda artan çatışmalar nedeniyle ülkedeki insani durumun daha da kötüleştiğini, saldırılarda hastaneler ve okulların da hedef alındığını bildirdi.

McGoldrick yaptığı yazılı açıklamada, "Çatışmaların şiddetlenmesi ve hava saldırılarının artması sonucu hastaneler ve okullar da hedef alındı. İnsani durum daha da kötüleşti. Masum insanlar, kadınlar ve çocuklar zarar gördü." ifadelerini kullandı.

"Bu saldırılar milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atmaktadır"

Sağlık ekipleri başta olmak üzere insani yardım alanında çalışanların da kendilerini kurşunların önünde bulduğunu belirten McGoldrick, şöyle devam etti:

"Uluslararası insan hakları sözleşmelerine göre sağlık kuruluşlarına saldırı yasaktır. Bu saldırılar insani yardım bekleyen milyonlarca insanın hayatını tehlikeye atmaktadır."

Yemen'deki zor şartlara rağmen daha fazla insana ulaşmak için gayret sarf edildiğini aktaran McGoldrick, şu ana kadar yapılan çalışmalardan yaklaşık 4 milyon kişinin istifade ettiği bilgisini verdi.

Ülkedeki insani yardım ihtiyacının bu alanda çalışan kurumların kapasitesinin çok üzerinde olduğuna dikkati çeken BM yetkilisi, uluslararası topluma halkın ihtiyaçlarının giderilmesi için destek çağrısında bulundu.

Muhabir: Zekeriya el-Kemali,Hacer Başer

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın