Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,548.20
BTC/USDT
70,399.00
BIST 100
9,093.81
Dünya

'Yıldırım'ın Singapur ziyareti derin dostluğumuzun göstergesi'

Singapur'un Ankara Büyükelçisi Selverajah, "Başbakan Binali Yıldırım, Singapur'a yapacağı ziyaretle iki ülke arasında gittikçe sağlamlaşan derin dostluğun altını tekrar çiziyor." dedi.

Ecenur Çolak  | 19.08.2017 - Güncelleme : 19.08.2017
'Yıldırım'ın Singapur ziyareti derin dostluğumuzun göstergesi'

Ankara

ANKARA - Ecenur Çolak

Singapur'un Ankara Büyükelçisi A. Selverajah, Başbakan Binali Yıldırım'ın 21-22 Ağustos tarihlerinde bu ülkeye yapacağı resmi ziyareti öncesinde AA muhabirine iki ülke ilişkilerine yönelik değerlendirmede bulundu.

Türkiye ile Singapur'un 2019'da diplomatik ilişkilerinin 50. yılını dolduracağını söyleyen Selverajah, aslında iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 20. yüzyılın başında Ahmet Ataullah Efendi'nin Singapur'a başkonsolos atanmasına kadar uzandığına işaret etti.

İkili ilişkilerin özellikle son yıllarda yapılan karşılıklı üst düzey ziyaretler ve imzalanan önemli anlaşmalarla istikrarlı bir şekilde gelişmeye devam ettiğini belirten Selverajah, Başbakan Yıldırım'ın ülkesine ziyarete ilişkin şunları kaydetti:

"Başbakan Binali Yıldırım, Singapur'a yapacağı bu ziyaretle iki ülke arasında gittikçe sağlamlaşan derin dostluğun altını tekrar çiziyor. Singapur, 2018'deki ASEAN dönem başkanlığında Türkiye'nin sektörel diyalog ortaklığı çerçevesinde ASEAN ile ilişkilerini güçlendirmek adına beraber çalışmayı dört gözle bekliyor. Sayın Başbakan'ın ziyareti de Türkiye-Singapur ilişkilerinin daha etkin olmasını sağlayacak. Aynı zamanda 2019 yılında kutlayacağımız Türkiye-Singapur diplomatik ilişkilerinin 50. yıl dönümüne hazırlanmamıza da katkıda bulunacak. Yıldırım'ın ziyaretinde ,Güneydoğu Asya Çalışmaları Enstitüsü'nün (ISEAS) '41. Singapore Lecture' etkinliği kapsamında 'Türkiye-Singapur İlişkileri: Akıllı Bir Stratejik Ortaklık Kurmak' konulu bir konuşma yapması, Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan ve Başbakan Lee Hsien Loong ile görüşmesi bekleniyor. Bu görüşmeler, Singapur'un en üst düzey siyasi liderlerinin Türkiye'yi, dış politikasını ve ASEAN ile Asya-Pasifik bölgesine verdiği önceliği daha iyi anlamalarını sağlayacak. Aynı zamanda bu ziyaret, Singapur'a bölgesindeki gelişmelere Türkiye'nin perspektifinden bakma fırsatı da verecek."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.