Dünya

Yunanistan'da turist teknesine sürat botu çarptı

Yunanistan’ın Egina Adası yakınlarında, içinde en az 20 kişi bulunan turist teknesi ile sürat botunun çarpışması sonucu 1’i çocuk 3 kişi yaşamını yitirdi.

16.08.2016 - Güncelleme : 16.08.2016
Yunanistan'da turist teknesine sürat botu çarptı

ATİNA

Yunanistan’ın Egina Adası’ndan Moni adacığına gitmekte olan turist teknesine, 8 metrelik sürat botu çarptı. Çarpışma sonucu gemi ikiye bölünerek alabora oldu.

Kazanın ardından olay yerine gelen sahil güvenlik botları ve balıkçı tekneleri, 1’i iki yaşında çocuk 3 kişinin cesedini sudan çıkarırken, 15 civarındaki kişiyi kurtardı.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, ağır yaralanan 3 kişinin helikopterle Atina’ya sevk edildiği, kaza nedeniyle şok geçiren diğer yolcuların Egina Sağlık Merkezi’nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Kaza sırasında gemide en az 20 kişinin bulunduğu, ancak kesin sayının bilinmediği, bu nedenle olay yerinde arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Gemiye çarpan sürat teknesinin sahibinin ise gözaltına alındığı bildirildi.

Muhabir: Mehmet Hatipoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın