Dolar
32.39
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,538.20
BTC/USDT
70,147.00
BIST 100
9,095.84
Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Arda Turan lige golle başladı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Barcelona, sahasında oynadığı maçta Real Betis'i 6-2 yendi.

Şenhan Bolelli  | 20.08.2016 - Güncelleme : 21.08.2016
Arda Turan lige golle başladı Fotoğraf AA: Albert Llop

Madrid

MADRİD 

Barcelona'da ilk 11'de sahaya çıkan Arda Turan, 6. dakikada Jordi Alba'nın pasında topu ağlara göndererek, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Real Betis 20. dakikada Ruben Castro ile skora eşitliği getirse de, ev sahibi takımın ataklarına fazla direnemedi. Hücumda çok etkili olan Barcelona, Lionel Messi (Dk. 37) ve Luis Suarez'in (Dk. 42) attığı gollerle ilk yarıyı 3-1 önde kapattı.

56. dakikada Arda, Messi ve Suarez üçlüsünün yarattığı pozisyonda topa son dokunan Uruguaylı futbolcu kendisinin ikinci, takımının da dördüncü golünü attı. Hemen bir dakika sonrasında bu kez Messi, topu ağlara göndererek, skoru 5-1'e getirdi. Maçı tamamen kontrolü altında götüren Barcelona'da Luis Suarez 82. dakikada attığı golle farkı 5'e (6-1) çıkardı. 83. dakikada Real Betis'ten Ruben Castro'nun attığı gol karşılaşmanın sonucunu belirlerken, Barcelona maçı 6-2 kazandı. 

Arda, İspanyol basınını şaşırtmaya devam ediyor

Barcelona'da sezona çok iyi bir başlangıç yapan Arda Turan, 1 gol atarak dikkatleri üzerine çekmeye devam etti.

Türk futbolcunun golünden sonra Nou Camp Stadı'nda "Arda" tezahüratları yapılırken, İspanyol basını da milli futbolcunun iyi bir dönemden geçtiğini gösterdiğini vurguladı.

Marca radyosunda yapılan yorumda, Arda'nın Atletico Madrid'deki dönemine atıfta bulunularak, "Arda Turancılık Barcelona'da da başladı. Ama Neymar döndüğü zaman Türk futbolcu ilk 11'e girmekte çok zorlanacak. Her şeye rağmen Arda'nın bu performansı gerçekten çok iyi ve şaşırtıcı." denildi.

Sport gazetesi de internet sitesinde, "Arda ritmini devam ettirdi ve Betis'e de gol attı. Hiç şüphe yok ki, Türk futbolcu iyi bir dönemde. Sezonun 3 resmi maçında toplam 3 gol attı. Messi ve Suarez ile mükemmel bir uyum içinde olan Arda, Betis defansının dengesini bozdu." diye yazdı. 

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.