Dolar
32.33
Euro
34.89
Altın
2,211.69
ETH/USDT
3,584.20
BTC/USDT
70,707.00
BIST 100
8,979.33
Spor, Dünyadan Spor

Celtic taraftarlarından Filistin'e yardım kampanyası

UEFA'nın, İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımıyla oynadıkları Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında Filistin bayrağı açtıkları için disiplin soruşturması başlattığı Celtic'in taraftarları, Filistin için yardım kampanyası düzenledi.

22.08.2016 - Güncelleme : 24.08.2016
Celtic taraftarlarından Filistin'e yardım kampanyası

İSTANBUL

UEFA'nın, İsrail'in Hapoel Beer-Sheva takımıyla oynadıkları Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında Filistin bayrağı açtıkları için disiplin soruşturması başlattığı İskoç kulübü Celtic'in taraftarları, Filistin için yardım kampanyası düzenledi.

İskoçya'nın köklü futbol kulüplerinden Celtic'in taraftar grubu Green Brigade'in (Yeşil Tugay) öncülüğünde, "www.gofundme.com/matchfinepalestine" sayfasında başlatılan yardım kampanyasına ilişkin "UEFA'nın dar görüşlü ve siyaseten partizanca tutumunu, futbola olumlu bir katkıya dönüştürmekte kararlıyız ve bu yüzden #matchthefineforpalestine kampanyasını başlatıyoruz. 15 bin sterlin (yaklaşık 60 bin lira) toplamayı amaçlıyoruz. Bağışlanan para, Filistinliler için tıbbi yardım ile Beytüllahim’deki Aida Mülteci Kampı’na eşit olarak paylaştırılacak." ifadeleri kullanıldı.

Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında 17 Ağustos'ta yapılan UEFA Şampiyonlar Ligi elemeleri play-off turu ilk maçında, Celtic taraftarları karşılaşma öncesi Filistin bayrakları açmıştı. UEFA da olayla ilgili disiplin soruşturması açmıştı.

İlk maçı 5-2 kazanan Celtic ile Hapoel Beer-Sheva arasında, İsrail'de oynanacak rövanş maçı yarın TSİ 21.45'te başlayacak.

Muhabir: Murat Keleş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.