Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,524.80
BTC/USDT
69,750.00
BIST 100
9,089.79
Spor, Dünyadan Spor, Rio 2016

Filede rakip çok tanıdık

FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviyede Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Türkiye, yarı finalde Arkas Spor"un antrenörü Glenn Hoag'un çalıştırdığı Kanada ile mücadele edecek.

05.07.2016 - Güncelleme : 02.08.2016
Filede rakip çok tanıdık

İZMİR - ALİ KORKMAZ

FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviyede Dörtlü Final'e kalma başarısı gösteren Türkiye, yarı finalde Erkekler Voleybol 1. Lig takımlarından Arkas Spor'un antrenörü Glenn Hoag'un çalıştırdığı Kanada ile mücadele edecek.

Bu sezon değişen statüsüyle 3 seviyede oynanan FIVB Erkekler Dünya Ligi 2. seviye maçlarını Kanada'nın ardında 2. sırada tamamlayan Türkiye, ev sahibi Portekiz, Kanada ve Hollanda ile Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı kazandı. Portekiz'deki Dörtlü Final ilk maçında Kanada ile karşılaşacak Türkiye bu maçı kazandığı takdirde bir sonraki gün finalde Portekiz-Hollanda maçının galibiyle karşılaşacak.

Türkiye'nin rakibi Kanada'yı halen Arkas Spor'da görev yapan Glenn Hoag çalıştırıyor. Murat Haktanır da Arkas Spor'da olduğu gibi Kanada Milli Takımı'nda da istatistik antrenörü olarak görev alıyor.

Kanada Milli Takımı Antrenörü Glenn Hoag, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yaz öncelikli hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na gitmek olduğunu bu nedenle milli takım sezonuna mayıs ayı ortalarında başladıklarını söyledi.

"Heyecan verici olacak"

Hoag, Dörtlü Final ilk maçında Türkiye ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Öncelikle Türk Milli Takımının finallere geleceği için çok mutlu oldum. Gösterdikleri performansla bunu hak ettiler. Yarı finalde Türkiye'ye karşı oynamak tabii ki heyecan verici olacak. Arkas Spor'daki oyuncular ve uzun zamandır çok iyi tanıdığım oyuncular karşı oynayacağız. Şimdiden onlara başarılar diliyorum."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.