Dolar
32.31
Euro
34.93
Altın
2,206.91
ETH/USDT
3,593.70
BTC/USDT
71,111.00
BIST 100
9,051.07
Futbol, Dünyadan Spor

La Liga'nın Türkleri karşı karşıya geliyor

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde Barcelona formasını giyen Arda Turan ile sezon başında Deportivo'ya transfer olan Emre Çolak, ilk kez ligde karşı karşıya gelecek.

14.10.2016 - Güncelleme : 14.10.2016
La Liga'nın Türkleri karşı karşıya geliyor

MADRİD

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 8. haftasında oynanacak Barcelona-Deportivo La Coruna mücadelesinde Türk futbolcular Arda Turan ile Emre Çolak ilk kez karşı karşıya gelecek.

La Liga'da 6. sezonunu geçiren ve son iki sezondur Barcelona formasını giyen Arda Turan, bu sezon başında Deportivo'ya transfer olarak ilk İspanya deneyimini yaşayan Emre Çolak'ı, Nou Camp'ta misafir edecek.

Barcelona, TSİ 17.15'te başlayacak karşılaşma öncesinde 13 puanla 4'üncü, Deportivo da 8 puanla 13üncü sırada yer alıyor.

Arda ve Emre'nin ilk kez karşı karşıya gelecek olması, İspanyol basının da ilgilisini çekti. "La Opinion" gazetesine konuşan Emre, Arda ile aralarında özel bir bağ olduğunu belirterek, "Arda, benim hayatımda çok önemli biri. Benim için her zaman örnek biri oldu. Ona karşı oynamak beni çok heyecanlandırıyor." ifadesini kullandı.

Arda ise El Mundo Deportivo gazetesinde verdiği demeçte, "Emre, Galatasaray'da altyapıdayken beni taklit ederdi. A Takım'a çıktığında ilk maçında bir penaltıyı ona bıraktım ve gol attı. Ayrıca, serbest vuruştan da bir gol attı. Onun tüm dönemlerinde nasıl kendini geliştirdiğine tanıklık ettim. Benim için çok özel bir futbolcu." değerlendirmesinde bulundu.

Emre'nin çok yetenekli ve akıllı bir futbolcu olmasına rağmen duygularını çok iyi kontrol edemediğini kaydeden Arda, "Sahada hislerini biraz daha iyi kontrol edebilirse daha büyük bir futbolcu olacak. O benim küçük kardeşim gibi. Ne olursa olsun aramızdaki birlik kalıcıdır." diye görüş belirtti.

Emre'ye Deportivo'ya gitmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu belirten Barcelonalı futbolcu, "Deportivo karşısında Emre'ye dikkat etmeliyiz. Oyun kurarken ve serbest vuruşlarda ona dikkat etmeliyiz. Emre ile aynı sahada top oynamak benim için bir onurdur." yorumunu yaptı.

Muhabir: Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.