Dünyadan Spor

Milli sporcu Osman Yıldırım: Yardıma ihtiyacı olan Türkiye'nin yanına geliyor

Milli sporcu Osman Yıldırım: "Bazı sporcu din kardeşlerimizin gerekli imkanları yok. Mayosu ve masörü olmayanlar var. Herkesin bir ihtiyacı olduğunda bizim yanımıza, Türkiye'nin yanına geliyorlar."

19.05.2017 - Güncelleme : 19.05.2017
Milli sporcu Osman Yıldırım: Yardıma ihtiyacı olan Türkiye'nin yanına geliyor Fotoğraf: AA / Resul Rehimov

BAKÜ - RUSLAN REHİMOV

Azerbaycan'da düzenlenen 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda grekoromen güreşte altın madalya kazanan milli sporcu Osman Yıldırım, oyunlarda yarışan bazı sporcuların Türkiye'yi önder olarak gördüklerini söyledi.

130 kilo maçlarında altın madalyayı boynuna takan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buruk bir sevinç yaşadığını, Türk güreşçilerin daha fazla altın alması gerektiğini belirtti.

Bakü'ye genç bir takımla geldiklerini, üç finalin ikisinde Azerbaycanlı rakiplerle mücadele ettiklerini hatırlatan Yıldırım, Azerbaycan'ın ev sahibi avantajını iyi kullandığını ifade etti.

Türk sporcuların güreşte daha fazla madalya kazanacağına inandığını söyleyen milli güreşçi, "Bu bir başlangıç, o da bize nasip oldu. Şükürler olsun. Azerbaycanlı kardeşlerimiz bize gerçekten de iki devlet, bir millet olduğumuzu hissettirdi. Bizimle yakından ilgileniyorlar. Organizasyon açısından da tebrik ederim."dedi.

Osman, oyunların Müslüman ülkeler arasındaki dayanışmaya yaptığı katkılarla ilgili, "Müslüman devletleri, Müslüman sporcuları tanıyoruz. Spor bu anlamda büyük katkı sağlıyor. Burada kendi ülkem adına çok şükrettim. Bazı sporcu din kardeşlerimizin gerekli imkanları yok. Mayosu ve masörü olmayanlar var. Herkesin bir ihtiyacı olduğunda bizim yanımıza, Türkiye'nin yanına geliyorlar. Bu bizi sevindiriyor. Çünkü bizi önder olarak, yardımcı olarak görüyorlar. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bizim güreş müsabakaları tamamen yardımlaşma içerisinde geçti." ifadelerini kullandı.

Milli güreşçi, "Spora gönül veren tüm gençlerin ve tüm yurttaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım. Ulu Önder Atatürk bu günü biz gençlere ve sporculara bıraktı. Bu bizim günümüz." şeklinde konuştu.

"Bakü olimpiyat havası içerisinde"

85 kiloda gümüş madalya kazanan Ali Cengiz, İslami Dayanışma Oyunlarına ilk kez katıldığını, Azerbaycan'ın çok güzel bir organizasyona imza attığını belirtti.

Türkiye'nin Bakü'de çok güzel derece ve madalyalar elde ettiğini söyleyen Cengiz, "Bizden önce madalya alan tüm arkadaşlarımı kutlarım. Onların aldığı madalyalardan kuvvet alarak dün başlayan grekoromen müsabakalarında gayet iyi dereceler elde ettik. Burası gerçekten bir olimpiyat havası içerisinde. Türkiye'de sporu seven, sporla yaşayan tüm vatandaşların 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarım." dedi.

"Spordan kimseye zarar gelmez"

75 kiloda diğer bir gümüş madalyanın sahibi Furkan Bayrak, Bakü'ye altın madalya hedefiyle geldiğini, bu nedenle buruk sevinç yaşadığını söyledi.

Milli Takımdaki sporcu abilerimizin izinden giderek daha iyi başarılar elde etmeye çalıştıklarını vurgulayan Furkan, "Biraz kurallar, biraz benim pasif olmam dolayısıyla ikincilik nasip oldu. Gönül isterdi şampiyon olayım. İnşallah gelecekte daha iyi dereceler elde ederim." dedi.

Grekoromen Türk Milli Takımı, 4. İslami Dayanışma Oyunları'nda 1 altın, 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 6 madalya kazandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın