Eğitim

Atık seramiklerden sanat eseri yapıyorlar

Milli Eğitim Bakanlığınca Batman'da "proje okulu" seçilen imam hatip lisesinin öğrencileri, atık seramik parçalarından tablolar hazırlıyor.

16.10.2016 - Güncelleme : 16.10.2016
Atık seramiklerden sanat eseri yapıyorlar Fotoğraf:AA/Muhyeddin Beyca

BATMAN - SELMAN TÜR

Atık seramik parçaları, Milli Eğitim Bakanlığınca Batman'da "proje okulu" seçilen Türkiye Petrolleri Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin elinde birer sanat eseri haline geliyor.

Okul idaresi ile Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde açılan sanatsal seramik işleme kursuna katılan öğrenciler, atık seramikleri kerpetenlerle küçük parçalara ayırdıktan sonra nakış gibi işleyerek tablo yapıyor.

Okul bünyesinde açılan atölyede yaklaşık 6 aydır çalışan öğrenciler, 12 tablo hazırladı. Her gün ders sonrası birer saatini sanata ayıran öğrencilerin yaptığı "Ayasofya Müzesi", "Zeugma", "Yeşil Kubbe", "Osmanlı Tuğrası", "Atlar" adlı eserler ve seramik parçalarıyla Arapça "İlla Edep" yazılan tablolar, okulun duvarlarını süslüyor.

Görsel sanatlar öğretmeni Nesim Teymur gözetiminde 16 öğrenci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tablosunu ve Mısır ile özdeşleşen Rabia işaretinin yer aldığı eseri yapmak için çalışıyor. Öğrenciler, bu tabloları tamamlayıp Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilenmek üzere Erdoğan'a hediye etmeyi istiyor.

"Çalışmayla öğrencilerin sanatsal yönü gelişiyor"

Teymur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışmanın, öğrencilerin hem sanatsal yönlerini geliştirdiğini hem de ders yükünün verdiği stresi atmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Eserlerin atık malzemelerin değerlendirilmesiyle ortaya çıktığını belirten Teymur, şöyle devam etti:

"Seramikçilerin kullanmadığı atıl seramik parçalarını alıp onlara sanatsal bir değer kazandırıyoruz. Öğrencilerimiz gruplar halinde çalışıyor. Çok dikkatli, titizlik, sabır isteyen bir çalışma yapıyorlar. Şu ana kadar çok güzel eserler ortaya koydular. Kızlarımız, büyük özveriyle taş ve seramik taşları kırarak, renklerine uygun şekilde tabloya diziyor."

Öğrencilerin şu an Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tablosu ve Rabia işaretli eser üzerinde çalıştığını ifade eden Teymur, "Sanat, insanların duygu ve düşüncelerini aktarmalarıdır. Güzel ve estetik bir biçimde ifade etme biçimidir. Biz de onlara bu imkanı sunduk." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın