Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.90
BTC/USDT
70,444.00
BIST 100
9,079.97
Eğitim

ATSO'dan çocuklar için 'robotik kodlama' eğitimi

ATSO Başkanı Çetin, dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kurulduğunu ve bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı 'kodlama' olduğunu belirterek ATSO Akademi'nin robotik kodlama eğitimleri düzenleneceğini söyledi.

27.07.2017 - Güncelleme : 27.07.2017
ATSO'dan çocuklar için 'robotik kodlama' eğitimi

ANTALYA

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, dijital teknolojilere dayalı yeni dünya düzeninin ihtiyaç duyduğu beceri dilinin adının 'kodlama' olduğunu, bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğreten ülkelerin gelecekte başarılı olacağını bildirdi.

ATSO Başkanı Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, inovasyon yılı etkinlikleri kapsamında ATSO Akademi tarafından 1-14 Ağustos'ta robotik kodlama eğitimleri düzenleneceğini dile getirdi.

Eğitimlerin 7-10 ve 11-15 yaşlarındaki çocuklara yönelik iki grupta verileceğini belirten Çetin, eğitimlere katılanlara bilgisayarlı sistemlere komut verebilme, uygulamaları izleyebilme, büyük veri yığınlarını işleyebilme yeteneklerinin kazandırılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Katılımcılara, Lego WeDo 2.0'ye giriş, Milo Science Rover Milo bilim aracının tasarlanması, Pulling dengeli ve dengesiz kuvvetlerin bir nesnenin hareketi üzerindeki etkilerinin araştırılması, Speed bir aracın daha hızlı gitmesine neden olabilecek faktörlerin araştırılması gibi konularda eğitim verileceğini belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Ülke olarak sanayileşme devrimini kaçırdık, bugün halen bu gecikmenin bedelini ödüyoruz. En büyük 500 sanayi kuruluşumuz içerisinde bile yüksek teknoloji düzeyinde faaliyetini yürütenlerin oranı sadece yüzde 9'larda. Katma değerli üretim yapamıyoruz. Ancak artık önümüze bakmamız gerekiyor. Şimdi önümüzde yeni bir fırsat var. Dijital teknolojilere dayalı yeni bir dünya düzeni kuruluyor. Bu süreci kaçırmayalım, geleceği yakalayalım. Bu yeni düzenin ihtiyaç duyduğu becerinin, dilin adı 'kodlama'. Hangi ülke bu beceriyi çocuklarına daha iyi öğretirse gelecekte o ülkeler başarılı olacak. Geleceği gören ülkeler kodlama eğitimlerini kampanyayla yaygınlaştırma derdindeler, birçoğunda bu eğitim müfredata girmiş durumda. Bizim de çocuklarımızı geleceğe hazırlamamız gerekiyor."

Muhabir: Leyla Ataman Koyuncuoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.