Dolar
32.52
Euro
35.17
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,554.30
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Eğitim

MEB özel yetenekliler için yeni stratejiler hazırladı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezlerinde uygulanmak üzere 19 branşta etkinlik kılavuzu hazırladı.

Selma Kasap, Yasemin Kalyoncuoğlu  | 12.11.2015 - Güncelleme : 12.11.2015
MEB özel yetenekliler için yeni stratejiler hazırladı

Ankara

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bilim ve Sanat Merkezlerinin (BİLSEM) daha çok araştırma, deney, gözlem ve uygulamaların ağırlıklı olarak yapıldığı merkezler olması için yeni stratejileri hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, Türkiye'de özel yetenekli öğrenciler için kapsamlı destek eğitim modelinin uygulandığı kurumların BİLSEM'ler olduğunu ifade etti. 

Türkiye genelinde her ilde ve büyük ilçelerde BİLSEM açılmasını hedeflediklerini belirten Güngör, "70 ilde 83 BİLSEM bulunuyor. BİLSEM'i olmayan çok az ilimiz kaldı. Oralarda da mekan problemini çözmeye çalışıyoruz" dedi. 

Güngör, bilişim teknolojileri, biyoloji, coğrafya, felsefe, fen bilimleri, fizik, görsel sanatlar, ilköğretim matematik, ingilizce, kimya, matematik, müzik, rehberlik, sınıf öğretmenliği, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, teknoloji tasarım ve Türkçe olmak üzere 19 branşta 998 öğretmenin atamasını yaptıklarını söyledi.

TÜBİTAK'ın deney setleri de BİLSEM'lerde pilot olarak uygulanmaya başladı.

Muhabir: Selma Kasap,Yasemin Kalyoncuoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın