Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,211.24
ETH/USDT
3,603.90
BTC/USDT
71,329.00
BIST 100
9,058.28
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi inşallah zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Her evladımızın bir yabancı dil bilmesini istiyoruz.'' dedi.

Hüseyin Yesilkavak  | 26.11.2016 - Güncelleme : 26.11.2016
Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Okul öncesi eğitimi zorunlu eğitim kapsamına alacağız

Bursa

BURSA

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa'nın İnegöl ilçesinde yaptırılan İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, hükümet olarak Türkiye'de atılımlar, dönüşümler yaptıklarını, bunları eğitim sisteminden çıkan insanlarla gerçekleştirdiklerini belirtti.

Atılımlardan en büyüğünün eğitimde yapılanlar olduğunu vurgulayan Yılmaz, ''Eğitimde bu kadar ileri olmasaydık sağlıkta dönüşümü, ulaşımdaki yatırımları yapamazdık. İyi bir noktadayız. Türkiye büyüme yaşıyor. Bu büyümeyi öğretmenlerimizin yetiştirdikleri işçilerle, mühendislerle, memurlarla, yöneticilerle başardık. Onların hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

Yılmaz, Türkiye'nin bugününün dünden iyi, yarınının ise bugünden daha da iyi olacağını ifade ederek, bundan kimsenin şüphe duymamasını istedi. 

"Türkiye bugün her bakımdan çok iyi bir durumda"

Milli Eğitim Bakanlığı görevi kendisine verildiğinde Başbakan Yıldırım'ın ilk talimatının ''İsmet bey, öğretmenimizin konumunu, statüsünü, toplum içindeki algısını nasıl daha iyi duruma getirebiliriz? Bir çalışma yap.'' olduğunu belirterek, şu görüşlerini aktardı:

''Allah nasip ederse önümüzdeki dönemde daha da iyileştireceğiz her bakımdan. Eğitim fakültelerini daha iyi hale getireceğiz ki iyi bir öğretmen iyi bir öğrenci iyi ürün demektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e 24 Kasım'da başöğretmenlik görevi verilmişti. Onun bir sözü var; 'Cumhuriyeti biz kurduk fakat onu yaşatacak ve sürdürecek olanlar öğretmenlerdir.' Türkiye bugün her bakımdan çok iyi bir durumda, inşallah yarın çok daha iyi olacak. Burada ne yapmak lazım? Bir olmamız, beraber olmamız, gerçekten kardeş olmamız lazım... 2023 yılında inşallah Türkiye'yi, dünyanın en zengin 10 ülkesi arasına koymak istiyoruz. Bunun da yolu kaliteli eğitimden geçer. Kaliteli eğitim kaliteli öğretmenden geçer.''

Yılmaz, dünyada milli gelirine oranla en fazla yardım eden ülkelerden birinin Türkiye olduğuna da değinerek, 900 bine yakın okul çağındaki Suriyelinin yüzde 58'ine Türk okullarında ve geçici eğitim merkezlerinde eğitim verildiğini kaydetti.

Bakan Yılmaz, ''Önümüzdeki dönemde okul öncesi eğitimi inşallah zorunlu eğitim kapsamına alacağız. Her evladımızın bir yabancı dil bilmesini istiyoruz. Bunun da 5. sınıf olduğu şeklinde bir değerlendirmemiz var. 5. sınıflarda İngilizce ağırlık yapacağız. Meslek eğitimi memleket meselesi olarak görüyoruz. İnşallah el ele, kardeşçe, birlik içinde Türkiye'nin yarınını çok daha aydınlık kılacağız.'' değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Hüseyin Yesilkavak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.