Dolar
32.31
Euro
34.87
Altın
2,193.46
ETH/USDT
3,574.20
BTC/USDT
70,495.00
BIST 100
8,996.08
Eğitim

Rus öğrenciler Türkiye'de güvende

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbiş, üniversitede eğitim gören 86 Rus öğrencinin, kendilerini rahat ve güvende hissetmeleri için gayret gösterdiklerini belirtti.

Selma Kasap  | 15.12.2015 - Güncelleme : 15.12.2015
Rus öğrenciler Türkiye'de güvende

Ankara

ANKARA - SELMA KASAP

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından Rusya'nın ülkedeki Türk öğrencilere yönelik tutumunun aksine, Ankara Üniversitesinde eğitim gören Rus öğrencilerin, kendilerini evlerinde gibi görmeleri için çalıştıklarını ifade etti.

Rus öğrencilerle 17 Aralık Perşembe günü Rektörlük binasında bir araya geleceğini bildiren İbiş, bu toplantıda öğrencilere, "Kendinizi rahat ve güvende hissedin. Üniversitenizde bir sorun yok. Burası eviniz" mesajı vereceğini açıkladı. 

Prof. Dr. Erkan İbiş, ülkesinde bir gazetedeki köşe yazısında, Türk öğrencilere yönelik destek içerikli bir yazı kaleme alan St. Petersburg Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aleksandr Zapesotskiy'ye de teşekkür mektubu gönderdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın