Eğitim

Suriyeli çocuklara yaz okulunda eğitim verilecek

Türkiye Diyanet Vakfı ve Belkıs Kadın Derneğince yürütülen "Geleceğin Fidanları" projesi kapsamında Suriyeli çocuklar 21 camide 82 Suriyeli öğretmenle gerçekleştirilen yaz okuluna katılıyor.

20.07.2017 - Güncelleme : 20.07.2017
Suriyeli çocuklara yaz okulunda eğitim verilecek

GAZİANTEP

Türkiye Diyanet Vakfı ve Belkıs Kadın Derneğince yürütülen "Geleceğin Fidanları" projesi kapsamında Suriyeli çocuklar, açılan yaz okulunda eğitim görüyor, sosyal etkinliklerle de eğlencenin keyfini çıkarıyor.

Sığınmacı ailelerin çocukları için camilerde planlanan yaz okulunda, Suriyeli öğretmenler tarafından İslami ilimlerle birlikte Türkçe ve İngilizce derslerin yanı sıra sosyal aktivite imkanı da sunuluyor.

Bülbülzade Vakfına bağlı Belkıs Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Emine Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekmek, su kadar temel bir ihtiyaç olan eğitim hakkından mahrum kalınmaması gerektiğini söyledi.

Özellikle okullaştırılamayan çocukların eğitimsiz kalmamalarını hedeflediklerini ifade eden Aksu, projeyi 21 camide 82 Suriyeli öğretmenle yürüttüklerini belirterek, "Suriyeli öğretmenlerin seçimi noktasında son derece hassas davranıyoruz. Güvenilir yerlerden belge almış hocaları tercih ediyoruz ve sürekli olarak hizmet içi eğitim programları düzenliyoruz." dedi.

Çocuklara hafızlık, din kültürü ve ahlak bilgisi, Türkçe ile İngilizce eğitiminin verildiğini aktaran Aksu, şunları dile getirdi:"Ayrıca çeşitli sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Eğitimlere 900'ü aşkın çocuk katılıyor. Bu çocuklar ümmetin çocukları. Eğitimsiz kalmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdi kent genelindeki camilerin sayısını arttırmayı hedefliyoruz. Aslında bu tür yaygın eğitim programlarının çeşitli mekanlarda arttırılması, yaygınlaştırılması gerekiyor."

Aksu, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik'in de desteğiyle yaz okulundaki eğitimlere devam ettiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir:Abdullah Başyiğit

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.