Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,195.76
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
70,845.00
BIST 100
9,010.63
Eğitim

Zanzibar'da Türkiye mezunları buluşması

YTB, Türkiye'de lisans, ön lisans ve doktora düzeyinde eğitim aldıktan sonra ülkelerine dönenleri bir araya getirmek amacıyla düzenlediği mezun buluşturma programını Zanzibar'da gerçekleştirdi.

16.08.2017 - Güncelleme : 16.08.2017
Zanzibar'da Türkiye mezunları buluşması

ANKARA

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye'de çeşitli üniversitelerde öğrenim gördükten sonra ülkesine dönenleri Zanzibar'da buluşturdu.

YTB'den yapılan açıklamada, Türkiye'de lisans, ön lisans ve doktora düzeyinde eğitim aldıktan sonra ülkelerine dönenleri bir araya getirmek amacıyla düzenlenen mezun buluşmaları programından biri de Zanzibar'da gerçekleştirildi.

Etkinliğe YTB Başkanı Mehmet Köse'nin ve çok sayıda davetlinin yanı sıra Zanzibar Devlet Üniversitesi Rektörü İdris Rai katıldı.

Rai buradaki konuşmasında, projenin önemine değineek, Zanzibar'da kurulacak Zanzibar Türkiye Mezunları Derneğinin iki ülke ilişkilerinin daha güçlü ve sürdürülebilir olmasına katkı sağlayacağını belirtti.

Türkiye'deki okullardan mezun olan 450'den fazla Tanzanyalı olmasına rağmen birçoğuna hala ulaşılamadığını kayden Köse, Türkiye'de eğitim görenlerin birbirleriyle ve Türkiye ile iletişimlerini kolaylaştırmak maksadıyla bir mezun portalı oluşturduklarını ifade etti. 

FETÖ ile mücadelede iş birliği önemli

İlişkilerin oluşturduğu verimli atmosferin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Köse, bu noktada Türkiye'deki okullardan mezun olan kişilere de önemli görevler düştüğünü ifade etti.

Köse, 15 Temmuz hain darbe girişimi ve Fetullahçı Terör Örgütü'yle (FETÖ) ilgili de değerlendirmelerde bulunarak, FETÖ'nün sadece Türkiye için değil faaliyet gösterdiği her ülke için tehdit oluşturduğuna dikkat çekip FETÖ ile mücadelede iş birliğinin önemine değindi.

Dünyanın farklı ülkelerindeki Türkiye mezunlarının kendi aralarındaki etkileşimi artırmak, Türkiye ile ilişkilerini daha sistematik ve sürdürülebilir bir düzeye taşımak için hazırlanan "Türkiye Mezunları" internet sitesi (www.turkiyemezunlari.gov.tr) bu yıl YTB tarafından hizmete sunuldu.

Muhabir: Ercan Canbolat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.