Dolar
32.39
Euro
35.15
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,565.80
BTC/USDT
70,821.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

3. Turizm Şurası'nda 'Turizm Kurulu' önerisi

3. Turizm Şurası'nda sektöre ilişkin tüm paydaşların bir araya gelip ortak kararlar alacağı ve ileriye dönük yol haritalarını belirleyeceği bir "Turizm Kurulu" kurulması önerisi ön plana çıktı.

04.11.2017 - Güncelleme : 04.11.2017
3. Turizm Şurası'nda 'Turizm Kurulu' önerisi

Ankara

ANKARA-Burcu Çalık

Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen 3. Turizm Şurası'nda, sektöre ilişkin tüm paydaşların bir araya gelip ortak kararlar alacağı ve ileriye dönük yol haritalarını belirleyeceği bir "Turizm Kurulu" kurulması önerisi ön plana çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış konuşmasıyla 1 Kasım'da başlayan ve dün sona eren özel sektör temsilcileri, bürokratlar, yerel yönetimler ve akademisyenlerin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen 3. Turizm Şurası'nda turizm sektörünün geleceğine ilişkin kritik öneriler gündeme getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Şuranın dün gerçekleştirilen kapanış toplantısında, ön plana çıkan öneriler ışığında yeni bir stratejik eylem planı hazırlayacaklarını ve Turizm Yasası'nı gündeme getireceklerini açıklarken Şura kapsamında kurulan 13 komisyonda da uzmanlık alanlarıyla ilgili kapsamlı raporlar oluşturuldu.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, turizm politikaları, destinasyon yönetimi, ürün çeşitliliği, çevre planlamaları, yatırım teşvikleri, konaklama sektörü, seyahat acentacılığı, tanıtma ve pazarlama, dijital turizm, turizm eğitimi, yerel yönetimler, iç turizm ile gastronomi başlıklarında çalışmaları yürüten 13 komisyonda öne çıkan önerilerden biri, üstyapı olarak faaliyet gösterecek "Turizm Kurulu"nun kurulması oldu.

"Önemli olan paydaşların eş güdümde çalışması"

Söz konusu öneriye ilişkin AA muhabirine değerlendirmede bulunan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şurada yer alan tüm kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör kuruluşları, akademisyenler ve yerel yönetimlerin turizm konusunda birbirinin paydaşı olduğuna dikkat çekti.

Demircan, "Turizmli ilgili tüm paydaşların bir kurulda, aynı masanın etrafına toplanması, kararları verip, orada hayata geçirmesinden bahsedebiliriz. Elbette kararları da diğer paydaşlarla istişare ederek alması olarak özetleyebiliriz. Zaten var olan kurumların eş güdüm içerisinde çalışarak yaptıkları hamlelerden, birbirlerinden haberdar olacakları 'yerinden destinasyon yönetimi' olarak görebiliriz bu çalışmayı. İsim kurul olur, komite olur önemli değil ama burada önemli olan paydaşların eş güdümle çalışması." dedi. 

Şurada kaçak acentecilik faliyetleriyle etkin mücadele edilmesinin gerekliliği aktarılırken, yerli turistin erken rezervasyon imkanlarından yararlanabilmesi için tatil takvimlerinin yılbaşında belirlenmesine yönelik öneri de gündeme getirildi.



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın