Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,562.60
BTC/USDT
70,230.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

'32. İSEDAK Toplantısı' İstanbul'da başladı

İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. Toplantısı, "Yüksek Düzeyli Uzmanlar Toplantısı" ile İstanbul'da başladı.

21.11.2016 - Güncelleme : 21.11.2016
'32. İSEDAK Toplantısı' İstanbul'da başladı Fotoğraf: AA/Salih Zeki Fazlıoğlu

İSTANBUL

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi (İSEDAK) 32. Toplantısı, "Yüksek Düzeyli Uzmanlar Toplantısı" ile İstanbul'da başladı.

Yüksek düzeyli uzmanların görüşmeleri ve toplantıları ile start verilen etkinliğin Bakanlar toplantısının açılışı 23 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Verilen bilgiye göre, bu yılki toplantının önemli gündem maddelerinden birini toplam büyüklüğü 2015 itibariyle 2 trilyon dolar seviyesine ulaşan, potansiyel büyüklüğü 7 trilyon dolar olarak tahmin edilen İslami Finans sektörünün İslam ülkelerinde geliştirilmesi ve bunun için gerekli çalışmalar oluşturuyor.

Aktiviteleri Kalkınma Bakanlığı tarafından organize edilen toplantıya 57 üye ve 5 gözlemci ülke heyetlerinin yanı sıra ilgili İİT kuruluşları ve uluslararası kuruluşlardan temsilciler katılıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İSEDAK'ın İslam ülkeleri arasında ticareti artırmaya yönelik en önemli projesi olan İİT üyesi ülkeler arasında Tercihli Ticaret Sistemi'nin (TPS-OIC) operasyonel hale gelmesi için çalışmalar devam ediyor. Hukuki zemini tamamlanan tercihli ticaret rejiminin önümüzdeki dönemde fiilen işlerlik kazanması bekleniyor.

Muhabir: Eda Fatma Topçu, Bahattin Gönültaş


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın