Dolar
32.34
Euro
35.20
Altın
2,160.72
ETH/USDT
3,408.50
BTC/USDT
65,922.00
BIST 100
8,718.11
Ekonomi

Anadolu Motor, İtalyan şirket ile ortaklık anlaşması imzaladı

Yazıcılar Holding'in bağlı ortaklıklarından Anadolu Motor'un, İtalyan şirketi Argo Tractors ile Landini markalı yerli traktör üretimi alanında ortaklık anlaşması imzaladığı bildirildi.

20.09.2017 - Güncelleme : 20.09.2017
Anadolu Motor, İtalyan şirket ile ortaklık anlaşması imzaladı

İSTANBUL

Yazıcılar Holding AŞ'nin bağlı ortaklıklarından Anadolu Motor Üretim ve Pazarlama AŞ (Anadolu Motor), Landini markasıyla distribütörlük anlaşmasını yürüttüğü İtalyan şirketi Argo Tractors Spa (Argo Tractors) ile Landini markalı yerli traktör üretimi alanında ortaklık anlaşması imzaladı.

Yazıcılar Holding AŞ'nin Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, "Şirketimiz bağlı ortaklıklarından Anadolu Motor, Landini markasıyla distribütörlük anlaşmasını yürüttüğü İtalyan şirketi Argo Tractors ile ülkemizin ihtiyaçlarına uygun Landini markalı yerli traktör üretimi alanında ortak yatırım yapmak üzere ortaklık anlaşması imzalamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Şirketin KAP'a yaptığı açıklamada, gerekli izinlerin alınması ve şirket kuruluşunu müteakip, Anadolu Motor'un Gebze'deki mevcut üretim tesislerinde Anadolu Motor'un yüzde 50 ve Argo Tractors'ın yüzde 50 iştirak edecekleri 14 milyon TL'lik başlangıç sermayesi ile 2018 yılı başında başlaması öngörülen söz konusu traktör üretim faaliyetlerinde, ilk yıl en az bin adedin üzerinde, 5 yılın sonunda da yaklaşık yıllık 6 bin adet traktör üretilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Muhabir: Bahar Kara

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın